Linn Herbertsson

Svar på frågestunden, del 3

onsdag 27 augusti, 2014 @ 10:25
0
Jag ska iväg en stund nu på förmiddagen så under tiden kan ni kika in svaren på den sista delen av frågestunden så hörs vi efter lunch igen! Puss och kram!

Ekonomi!

Hur tänker du kring din killes pengar och dina? Hoppas du på att ni ska gifta er för trygghet? Det finns ju en röd tråd bland de killar du valt.
Jag tänker att hans pengar är hans pengar och mina pengar är mina pengar och sedan kommer vi gemensamt fram till vad vi delar på och så är det upp till var och en vad man vill göra med resten, eller vad säger du? Självklart skulle jag aldrig gifta mig med någon för ekonomisk trygghet (vilket jag antar att du syftade på) och rent ekonomiskt vet jag att jag klarar mig själv. Att det skulle finnas en röd tråd mellan de killar jag valt måste vara ett påstående som kommer från någon som absolut inte känner varken min pojkvän eller mina ex för de är alla väldigt olika både när det kommer till personlighet, karriär, utseende osv.

Jag tycker att det är upp till var och en angående ekonomi och att fråga Linn sådana frågor är helt onödigt enligt mig. Jag och min man har varit gifta i nästan 12 år och sista 10 åren har han varit den som tar in pengarna. Vi har inga problem med detta men andra har mer åsikter om det, speciellt kvinnor... Jag kommer att jobba i framtiden och mest för min egen skull.. Vi har det bra ekonomiskt och lyckliga med vår tillvaro. Vad är det som stör människor angående detta? Vårt liv våra regler.. Och Linn svara inte på de frågorna..
Tack för din input! Jag håller med om att det är upp till varje par att bestämma hur just de vill göra. Jag ser absolut ingenting fel i kvinnor (eller män för den delen) som vill stanna hemma med barnen. Vi är alla så olika och vet förhoppningsvis vad som är bäst för oss själva. Jag ser nog inte mig själv som en person som kommer sluta jobba och vara hemma men vem vet, att försöka spå framtiden känns bara som slöseri med tid.

Karin.. riktigt dryga frågor!! Gifta sig för trygghet? Tycker de borde vara svårt att missa hur kära dem är, eller!? Sen är han ju dösnygg också! Ha en fortsatt fin sommar!
Word! Jag håller med, hehe! Jag älskar min kille och är tillsammans med honom för att vi har sjukt kul tillsammans och älskar att hänga.

Om du inte hade haft bloggen hur hade du klarat dig ekonomiskt då?
Jag har ju pluggat heltid under tiden jag har bloggat så då hade jag fått ta lån. Nu har jag ju min examen och hade jag inte haft bloggen hade jag valt något annat roligt jobb.

Hej fina Linn! Ögnade igenom kommentarerna och såg att där var en del frågor angående förhållande, pengar och boende...så jag tänkte ställa en fråga som jag själv brottas med ibland och som du också verkar göra utifrån det man läser...tycker du att det är jobbigt som den ambitiösa tjej som du faktiskt är att få kommentarer om killarnas pengar och boende? Känner du att du blir påverkad av det- och i så fall hur hanterar du det? Själv brukar jag inte ta åt mig men det är trots allt en väldigt öm punkt just det här, i alla fall för mig, så hade varit intressant att höra din synpunkt! Tack för en underbar blogg!
Tack för din kommentar! Helt ärligt så bryr jag mig inte så mycket om vad folk tycker. Mår någon bättre av att tro att jag blir tillsammans med killar för deras pengar så låt dem påstå det. Tyvärr tror jag att det är tvärtom, och inte att de är avundsjuka eller så men att alla där ute som bryr sig och spekulerar om andras relationer hade mått så mycket bättre av att tänka på annat mer väsentligt. Och hade de vetat att jag har gott om pengar så att jag klarar mig alldeles utmärkt själv så hade de kanske till och med tänkt om.

Hur klarar du dig ekonomiskt? Hur tänker du om jobb och att börja jobba?
Jag lever på min blogg och klarar mig bra! Jag längtar efter att börja jobba men jag älskar också min blogg och har en del samarbeten i höst som jag vill genomföra. Bl.a. ett med Cancerfonden som betyder otroligt mycket för mig och jag kommer lägga ner mycket tid på det samarbetet. Jag har faktiskt fått några riktigt roliga jobberbjudanden så ett 9-5 jobb är kanske inte så långt borta ändå men med tanke på att jag har min blogg så har jag också den stora fördelen att kunna vara lite kräsen. Det händer dessutom en hel del rörande bloggen och det ser ut som det kan bli en händelserik höst för min del vilket jag ser fram emot.

Går du på A-kassa, försäkringskassa eller dylikt som stöd?
Nej

Funderar lite på det här med boende, åtminstone i Stockholm har du väl aldrig haft något eget utan alltid flyttat in hos någon, hur har det fungerat? Har det känts som "ditt boende" också, eller har du haft känslan av att det varit någon annans? Och har du någon gång önskat att du haft ett eget boende? Undrar lite för att jag är rädd att det ska bli så när min pojkvän flyttar in hos mig..
Jag har ju faktiskt aldrig drömt om en egen lägenhet! Jag flyttade direkt från min pappa till min första sambo och sedan bodde jag med vänner innan jag och min nuvarande kille flyttade ihop. Jag gillar inte att bo själv och tanken innan jag träffade min kille var att jag skulle bo tillsammans med min bästa vän Johan. Ibland är jag fortfarande lite ledsen att det aldrig blev av då jag vet att vi hade haft så himla kul tillsammans samtidigt som jag aldrig hade bytt bort min nuvarande sambo för den upplevelsen. Jag tror inte man ska tänka så mycket på vad man borde och inte borde göra för att andra säger att det ska vara så utan mer göra det som känns rätt. Jag och min nuvarande sambo började kolla lägenheter tillsammans men p.g.a. det som hände i min familj förra året så sköt vi upp letandet. Vi har gjort om i princip hela lägenheten vi bor i och antingen kommer jag köpa in mig i den i höst eller så köper vi något tillsammans. Jag tycker det känns som vår gemensamma lägenheten men skulle vi göra slut är lägenheten i nuläget så klart hans och då får jag köpa en egen. Det viktiga för att känna sig stark och trygg i en relation utan att vara beroende av sin partner är enligt mig att man vet att man klarar sig på egna ben om det skulle ta slut och det vet jag att jag skulle göra.

Övrigt!

Var står du politiskt?
Bra fråga! Jag funderar på att skriva ett lite mer utförligt inlägg om det här innan valet nu i september men jag är väldigt kluven. Jag kan försöka sammanfatta det som så att jag är egen företagare, utbildad civilekonom och tror på ett samhälle där det är lätt att starta eget och lönsamt att driva företag men de senaste åren när jag från första parkett har fått iaktta hur dålig t.ex. vården har blivit så blir jag osäker. Jag personligen kommer alltid hellre betala lite högre skatt om det försäkrar att sjuka, barn och äldre får den absolut bästa vård och omsorg de bara kan få.

Lite töntig fråga-men har du någon favoriträtt? Vad äter du oftast till kvällsmat?
Haha, bra fråga! Jag brukar ju svara osttallrik och plockmat, det är det bästa jag vet. Men ska det vara en specifik rätt måste jag nog säga råbiff vilket jag ofta beställer när jag äter ute. Fisk- och skaldjursgryta är en annan favorit och tacos äter vi nästan en gång i veckan hemma hos oss. Min mamma brukade även laga en basilika/kyckling-gryta som är en av mina favoriträtter genom tiderna, jag tror jag ska laga den någon dag snart så ska ni få receptet. Den är magisk!

Bra tv-serie?
Just nu ser jag i princip bara Paradise Hotel. Det är det enda skitprogrammet jag tillåter mig själv att se på tv och några andra serier har jag faktiskt inte påbörjat på ett tag. Problemet när jag börjat med en serie där hela säsonger redan är släppta är att jag inte kan sluta kolla. De jag har plöjt genom som jag verkligen gillar är Homeland, Breaking Bad, Orange is the new black och självklart Sex and the City som jag säkert har sett tre-fyra gånger.

Hur går det med rökningen? Feströker du fortfarande eller röker du på heltid?
Jag feströker men jag och en tjejkompis har ett mål som vi ska uppnå i höst och när vi slutfört det har vi kommit överens om att vi båda två ska lägga av med även feströkningen. Jag vill bli helt rökfri och jag tror inte att det ska bli några problem även om det kommer bli lite kämpigt första gångerna. Vad det är vi ska göra kan jag berätta mer om längre fram.

Har du bra koll/hängt mycket i Lund? Varför valde du inte plugga där?
Nej, jag har bara hängt där några gånger för många, många år sedan när mina kompisar pluggade där. Jag är uppvuxen nere på Näset (Skanör/Falsterbo), har gått i högstadiet i Limhamn utanför Malmö och gick på S:t Petri inne i Malmö i gymnasiet så för mig hade Lund känts som att gå om grundskolan på nytt då så många från min uppväxt på Näset och i Malmö valde att plugga just där. Dessutom har små studentstäder alltid avskräckt mig och jag var inte särskilt aktiv i studentlivet här i Stockholm heller. Jag vantrivdes i Malmö för att jag tyckte det var för litet så att flytta till Lund och plugga kändes som en dålig idé. Däremot har jag många kompisar som har pluggat i Lund och älskade det!

Kan du berätta lite om bröllopet du vart på?
Det var ett önskemål från brudparet att ingen skulle dela med sig för mycket av bröllopet i varken bloggar eller på Instagram och det vill jag respektera.

Lyssnar du på någon podd?
Nej, faktiskt inte! Jag har aldrig lyssnat på en enda podd. Jag gillar att läsa och har sällan tid att göra det så att sitta och lyssna på andras snack om allt mellan himmel och jord känns inte som något jag vill prioritera. Då läser jag hellre en tidning eller en bra bok. Och då syftar jag nog mest på poddar som just handlar om ingenting, för jag älskar t.ex. P3 Dokumentär som kanske kan liknas lite vid en podd? Men man vet aldrig, jag kanske fastnar om jag hittar någon riktigt bra podd så tipsa gärna?

Bästa tips i malmö? att festa, fika, äta middag, parkähnga osv?
Kolla in min Malmö-guide här (klick) och läs även kommentarerna då mina läsare har delat med sig av sina bästa tips!

Är du feminist?
För mig har tyvärr ordet feminist en ganska negativ klang samtidigt som jag självklart tycker att man ska kämpa för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter runt om i världen. Däremot tycker jag inte om när man försöker likställa kvinnor med män, eller med varandra för den delen. Alla personer är olika och jag tror snarare på att vi kvinnor är starka nog och kapabla till att starta t.ex. egna företag och bygga egna kulturer på våra villkor och att det är just dit samhället i mångt och mycket är på väg. Det här känns också som en fråga som borde bli ett eget inlägg, det känns som det hade kunnat bli en väldigt intressant diskussion, eller vad säger ni?

Har du någon grundläggande livsfilosofi?
Det här låter cheesy men att ha en glad, öppen, positiv och lite crazy inställning till livet. Och att aldrig sluta utvecklas eller vara rädd för förändring.

Här hittar ni del 2 (klick!) och här del 1 (klick!)
Gilla inlägget på Facebook

fw ss15

tisdag 26 augusti, 2014 @ 18:44
1
Jag hade mycket hellre följt Stockholm fashion week på plats så klart men jag har varit hemma hela dagen och försökt ta det så lugnt som möjligt för att bli av med min förkylning. Istället kikade jag in lite bilder från Hunkydory (bild 1-4) och Ida Sjöstedt (bild 4-8) ss15 kollektioner. Så mycket fint men här är mina favoriter:

hunkydory stockholm fashion week

ida sjöstedt ss15

Bilder lånade från Stureplan.se
Gilla inlägget på Facebook

försöker bota förkylningen med macarons

tisdag 26 augusti, 2014 @ 17:10
1
Är det bara jag som äter macarons på det här viset? Jag kommer på mig själv varje gång med att ta tre stycken (de färgerna som ser godast ut) och sedan tar jag en liten tugga av varje tills alla tar slut för att det inte ska bli för enformigt. Väldigt gott är det i alla fall! De här kommer från Laduree och smakar lakrits, vanilj och hallon.

macarons
Gilla inlägget på Facebook

recycling

tisdag 26 augusti, 2014 @ 13:05
0
Jag minns hur jag gick runt och undrade var alla hittar sina fina långklänningar i lördags. Mitt problem är att jag gör upp en bild i mitt huvud av exakt hur jag vill att en klänning ska se ut så när jag väl ger min ut på stan och letar så hittar jag ingenting som lever upp till det jag har tänkt mig. I lördags återanvände jag istället den här blå byxdressen och även om ingen annan bryr sig så känns det ju lite tråkigt tycker jag, jag föredrar att köpa nya klänningar/plagg när jag ska på bröllop. Det slutade väldigt bra i vilket fall som helst för jag kände mig jättefin och väldigt bekväm hela kvällen.

ahlbom bröllop

Bilden har jag lånat av fina Susanne
Gilla inlägget på Facebook

it's pouring down

tisdag 26 augusti, 2014 @ 10:26
0
Det ösregnar i Stockholm idag och som vanligt kan det bli lite kämpigt att få med Charlie ut på hennes promenad, hon är inte så glad i regn nämligen. Idag tyckte jag att det var rätt jobbigt jag också för jag har dragit på mig en riktig dunderförkylning. Jag kände mig ju krasslig redan i fredags och två dagars bröllopsfest på det gjorde inte saken bättre. Egentligen skulle jag gå på fashion week idag och bl.a. se Ida Sjöstedt som jag verkligen har sett fram emot men mår jag inte mirakulöst bättre efter lunch så stannar jag nog hemma. Jag har en hel del saker att förbereda inför Palma, en massa mail att svara på och lite andra grejer som inte kräver allt för mycket energi som borde fixas.

chihuahua regnkappa
Gilla inlägget på Facebook

the dress

måndag 25 augusti, 2014 @ 16:13
10
Jag älskar den här klänningen (eller kjolen med tillhörande topp) som jag hade på mig på middagen i fredags. Jag fick så många komplimanger och tjejer som undrade var den kom ifrån. Jag hittade faktiskt den på Instagram hos ett konto som heter soakedinlyx. Man lägger sin beställning via mail, betalar in pengarna på ett personkonto i Nordea och sedan väntar man, haha. Det känns väldigt oseriöst men när jag såg klänningen var jag bara tvungen att ha den. När jag sedan fick klänningen var det en fläck på toppen och jag fick bara ett svar per mail att jag skulle testa tvätta bort den med vatten. Då mailade jag tillbaka och skrev att jag absolut kunde testa att tvätta klänningen men att jag ville ha någon garanti om fläcken inte gick bort. Efter det har jag inte fått något svar så jag chansade och tvättade klänningen, jag ville ju verkligen använda den. Fläcken gick bort och jag älskar klänningen men bara så ni vet att det är en liten risk om ni bestämmer er för att beställa något från Soaked in Lyx, jag är tyvärr inte ens säkert på om det är ett registrerat företag så jag kommer nog aldrig köpa något därifrån igen.

vit tight klänning

withe shirt and top

vit tight klänning
Gilla inlägget på Facebook

ny vecka

måndag 25 augusti, 2014 @ 10:54
0
Det fick bli en välförtjänt vilodag igår efter tvådagarsbröllopet! Vilken helg det har varit och ett helt fantastiskt bröllop men vi var så trötta igår så det fick bli film, godis och mys hela dagen. Jag är så tacksam för den här upplevelsen och vilket strålande bröllopspar. Lördagens bröllop i Storkyrkan var så himla vackert, middagen på Berns jättetrevlig, talen så kärleksfulla och festen efteråt går knappt att beskriva med ord, det var så himla kul och alla gick verkligen all in. Nu är det ny vecka men det kommer nog ta ett tag innan man har återhämtat sig helt efter den här helgen och smält alla intryck, haha. Nu är det modevecka i Stockholm så det händer en hel del i veckan och jag åker till Palma med ett gärna bloggare fredag till måndag. Det ska bli så himla härligt med lite mer sommarvärme innan hösten verkligen kommer! Jag längtar tillbaka till det här...

turkost vatten
Gilla inlägget på Facebook