Linn Herbertsson

stars and stripes

fredag 29 augusti, 2014 @ 12:38
0
Jag älskar månadens Glossybox Stars and Stripes. Färgglatt och en massa amerikanskt godis, just the way I like it. Och ett jättefint läppstift från Bellápierre som ni kommer få se mer av, jag tror det kan bli en ny favorit

glossy box stars and stripes

glossy box stars and stripes

glossybox stars and stripes

glossybox stars and stripes
Gilla inlägget på Facebook

no makeup

fredag 29 augusti, 2014 @ 07:28
0
Åh, jag är helt slut! Jag gick upp alldeles för tidigt i morse men vi kommer landa i Palma lite efter tio så det var det värt för att få en hel dag extra i värmen. Hur trött jag än är så är jag sprallig och glad för att få åka iväg över helgen med Kicki och resten av gänget. För ett tag sedan kom jag föresten på när jag tog de här bilderna (klick!) att jag aldrig lägger upp osminkade bilder i bloggen längre. Det är faktiskt lite konstigt då jag trivs bra osminkad och ibland känner jag mig t.o.m. snyggare innan jag drar på mig sminket än efteråt när jag är klar. Någon som känner igen sig? Jag tycker det kan vara så himla vackert med ett osminkat ansikte så det ska jag bli bättre på. Vi hörs från Palma!

no makeup

no makeup
Gilla inlägget på Facebook

bye bye baby

torsdag 28 augusti, 2014 @ 17:02
0
Nu ska jag ta bilen och köra ut till svärföräldrarna på Lidingö och lämna av min lilla baby, det är lika jobbigt varje gång! Samtidigt som jag vet hur bra hon har det där med långpromenader varje dag längst med vattnet, farmor Anki som har blivit en ny favorit och så får Charlie lite hundsällskap i form av deras lilla sötnos Molly.

världens sötaste chihuahua

chihuahua regnkappa

worlds cutest chihuahua
Gilla inlägget på Facebook

en lite roligare hästsvans

torsdag 28 augusti, 2014 @ 15:22
3
Min mamma brukade alltid göra en jättevacker hästsvans på mig när jag var liten. Till sin hjälp använde hon en svart, lång plastnål med en ögla på slutet. När jag var i stan senast letade jag efter en sådan men kunde inte hitta någon och så igår såg jag en tjejkompis som la upp en bild på Instagram och hade gjort just en sådan hästsvans. Då frågade jag henne var jag kunde hitta en sådan hårögla men då svarade hon att det är jättelätt att göra på egen hand. Så jag satte upp håret i en vanlig hästsvans, drog ner tofsen lite, gjorde ett hål med fingrarna i mitten och drog genom tofsen och hela svansen. Från en bad hair day till en härligt slarvig men ändå lite elegant tofs.

hästsvans

hästsvans med ögla

fin hästsvans
Gilla inlägget på Facebook

middag på Sturehof

torsdag 28 augusti, 2014 @ 09:27
2
Morning! Mår vi bra idag? Det gör jag! Igår kväll mötte jag upp Johan på Sturehof där vi åt en god middag, drack vin och snackade i flera timmar. Så härligt! Jag fick dessutom testa en ny variant av råbiff, en italiensk och den ser kanske inte så mycket ut för världen på bild men den var så god. Och jag har nog snart ätit råbiff på varenda restaurang i hela centrala Stockholm som serverar råbiff, haha. Strandvägen 1 ligger fortfarande på första plats och jag undrar när jag ska hitta någon bättre. Men jag blir i alla fall alltid glatt överraskad när jag väl går till Sturehof för jag får alltid för mig att de mestadels bara har fisk och skaldjur på menyn men de serverar faktiskt allt möjligt. Till förrätt blev det charkuterier och bland annat en helt fantastisk iberico-skinka som smälter i munnen, ett litet tips om ni har vägarna förbi.

sturehof

råbiff
Gilla inlägget på Facebook

idag har jag...

onsdag 27 augusti, 2014 @ 16:58
2
- varit hos terapeuten och gråtit floder... one of those days helt enkelt
- gått en långpromenad med min lilla Charlie
- pratat om att vara anhörig till någon med cancer inför en intervju till en tidning som kommer ut i oktober
- varit på kontoret, fixat räkningar, fakturor, svarat på mail och styrt upp
- köpt en doseringsask till alla vitaminer jag ska få i mig, jag har tappat vikt och varit väldigt trött senaste tiden
- packat inför Palma, det ska bli sol och 30 grader varmt och jag längtar
- varit klädd i Gina Tricot från topp till tå bortsett från älsklingskepsen från Tiger of Sweden och boots från Zara
- än en gång konstaterat att jag är inne i en väldigt blå period när det kommer till vad jag sätter på mig om morgnarna

ootd

flared blue jeans

dagens outfit gina tricot
Gilla inlägget på Facebook

Svar på frågestunden, del 3

onsdag 27 augusti, 2014 @ 10:25
6
Jag ska iväg en stund nu på förmiddagen så under tiden kan ni kika in svaren på den sista delen av frågestunden så hörs vi efter lunch igen! Puss och kram!

Ekonomi!

Hur tänker du kring din killes pengar och dina? Hoppas du på att ni ska gifta er för trygghet? Det finns ju en röd tråd bland de killar du valt.
Jag tänker att hans pengar är hans pengar och mina pengar är mina pengar och sedan kommer vi gemensamt fram till vad vi delar på och så är det upp till var och en vad man vill göra med resten, eller vad säger du? Självklart skulle jag aldrig gifta mig med någon för ekonomisk trygghet (vilket jag antar att du syftade på) och rent ekonomiskt vet jag att jag klarar mig själv. Att det skulle finnas en röd tråd mellan de killar jag valt måste vara ett påstående som kommer från någon som absolut inte känner varken min pojkvän eller mina ex för de är alla väldigt olika både när det kommer till personlighet, karriär, utseende osv.

Jag tycker att det är upp till var och en angående ekonomi och att fråga Linn sådana frågor är helt onödigt enligt mig. Jag och min man har varit gifta i nästan 12 år och sista 10 åren har han varit den som tar in pengarna. Vi har inga problem med detta men andra har mer åsikter om det, speciellt kvinnor... Jag kommer att jobba i framtiden och mest för min egen skull.. Vi har det bra ekonomiskt och lyckliga med vår tillvaro. Vad är det som stör människor angående detta? Vårt liv våra regler.. Och Linn svara inte på de frågorna..
Tack för din input! Jag håller med om att det är upp till varje par att bestämma hur just de vill göra. Jag ser absolut ingenting fel i kvinnor (eller män för den delen) som vill stanna hemma med barnen. Vi är alla så olika och vet förhoppningsvis vad som är bäst för oss själva. Jag ser nog inte mig själv som en person som kommer sluta jobba och vara hemma men vem vet, att försöka spå framtiden känns bara som slöseri med tid.

Karin.. riktigt dryga frågor!! Gifta sig för trygghet? Tycker de borde vara svårt att missa hur kära dem är, eller!? Sen är han ju dösnygg också! Ha en fortsatt fin sommar!
Word! Jag håller med, hehe! Jag älskar min kille och är tillsammans med honom för att vi har sjukt kul tillsammans och älskar att hänga.

Om du inte hade haft bloggen hur hade du klarat dig ekonomiskt då?
Jag har ju pluggat heltid under tiden jag har bloggat så då hade jag fått ta lån. Nu har jag ju min examen och hade jag inte haft bloggen hade jag valt något annat roligt jobb.

Hej fina Linn! Ögnade igenom kommentarerna och såg att där var en del frågor angående förhållande, pengar och boende...så jag tänkte ställa en fråga som jag själv brottas med ibland och som du också verkar göra utifrån det man läser...tycker du att det är jobbigt som den ambitiösa tjej som du faktiskt är att få kommentarer om killarnas pengar och boende? Känner du att du blir påverkad av det- och i så fall hur hanterar du det? Själv brukar jag inte ta åt mig men det är trots allt en väldigt öm punkt just det här, i alla fall för mig, så hade varit intressant att höra din synpunkt! Tack för en underbar blogg!
Tack för din kommentar! Helt ärligt så bryr jag mig inte så mycket om vad folk tycker. Mår någon bättre av att tro att jag blir tillsammans med killar för deras pengar så låt dem påstå det. Tyvärr tror jag att det är tvärtom, och inte att de är avundsjuka eller så men att alla där ute som bryr sig och spekulerar om andras relationer hade mått så mycket bättre av att tänka på annat mer väsentligt. Och hade de vetat att jag har gott om pengar så att jag klarar mig alldeles utmärkt själv så hade de kanske till och med tänkt om.

Hur klarar du dig ekonomiskt? Hur tänker du om jobb och att börja jobba?
Jag lever på min blogg och klarar mig bra! Jag längtar efter att börja jobba men jag älskar också min blogg och har en del samarbeten i höst som jag vill genomföra. Bl.a. ett med Cancerfonden som betyder otroligt mycket för mig och jag kommer lägga ner mycket tid på det samarbetet. Jag har faktiskt fått några riktigt roliga jobberbjudanden så ett 9-5 jobb är kanske inte så långt borta ändå men med tanke på att jag har min blogg så har jag också den stora fördelen att kunna vara lite kräsen. Det händer dessutom en hel del rörande bloggen och det ser ut som det kan bli en händelserik höst för min del vilket jag ser fram emot.

Går du på A-kassa, försäkringskassa eller dylikt som stöd?
Nej

Funderar lite på det här med boende, åtminstone i Stockholm har du väl aldrig haft något eget utan alltid flyttat in hos någon, hur har det fungerat? Har det känts som "ditt boende" också, eller har du haft känslan av att det varit någon annans? Och har du någon gång önskat att du haft ett eget boende? Undrar lite för att jag är rädd att det ska bli så när min pojkvän flyttar in hos mig..
Jag har ju faktiskt aldrig drömt om en egen lägenhet! Jag flyttade direkt från min pappa till min första sambo och sedan bodde jag med vänner innan jag och min nuvarande kille flyttade ihop. Jag gillar inte att bo själv och tanken innan jag träffade min kille var att jag skulle bo tillsammans med min bästa vän Johan. Ibland är jag fortfarande lite ledsen att det aldrig blev av då jag vet att vi hade haft så himla kul tillsammans samtidigt som jag aldrig hade bytt bort min nuvarande sambo för den upplevelsen. Jag tror inte man ska tänka så mycket på vad man borde och inte borde göra för att andra säger att det ska vara så utan mer göra det som känns rätt. Jag och min nuvarande sambo började kolla lägenheter tillsammans men p.g.a. det som hände i min familj förra året så sköt vi upp letandet. Vi har gjort om i princip hela lägenheten vi bor i och antingen kommer jag köpa in mig i den i höst eller så köper vi något tillsammans. Jag tycker det känns som vår gemensamma lägenheten men skulle vi göra slut är lägenheten i nuläget så klart hans och då får jag köpa en egen. Det viktiga för att känna sig stark och trygg i en relation utan att vara beroende av sin partner är enligt mig att man vet att man klarar sig på egna ben om det skulle ta slut och det vet jag att jag skulle göra.

Övrigt!

Var står du politiskt?
Bra fråga! Jag funderar på att skriva ett lite mer utförligt inlägg om det här innan valet nu i september men jag är väldigt kluven. Jag kan försöka sammanfatta det som så att jag är egen företagare, utbildad civilekonom och tror på ett samhälle där det är lätt att starta eget och lönsamt att driva företag men de senaste åren när jag från första parkett har fått iaktta hur dålig t.ex. vården har blivit så blir jag osäker. Jag personligen kommer alltid hellre betala lite högre skatt om det försäkrar att sjuka, barn och äldre får den absolut bästa vård och omsorg de bara kan få.

Lite töntig fråga-men har du någon favoriträtt? Vad äter du oftast till kvällsmat?
Haha, bra fråga! Jag brukar ju svara osttallrik och plockmat, det är det bästa jag vet. Men ska det vara en specifik rätt måste jag nog säga råbiff vilket jag ofta beställer när jag äter ute. Fisk- och skaldjursgryta är en annan favorit och tacos äter vi nästan en gång i veckan hemma hos oss. Min mamma brukade även laga en basilika/kyckling-gryta som är en av mina favoriträtter genom tiderna, jag tror jag ska laga den någon dag snart så ska ni få receptet. Den är magisk!

Bra tv-serie?
Just nu ser jag i princip bara Paradise Hotel. Det är det enda skitprogrammet jag tillåter mig själv att se på tv och några andra serier har jag faktiskt inte påbörjat på ett tag. Problemet när jag börjat med en serie där hela säsonger redan är släppta är att jag inte kan sluta kolla. De jag har plöjt genom som jag verkligen gillar är Homeland, Breaking Bad, Orange is the new black och självklart Sex and the City som jag säkert har sett tre-fyra gånger.

Hur går det med rökningen? Feströker du fortfarande eller röker du på heltid?
Jag feströker men jag och en tjejkompis har ett mål som vi ska uppnå i höst och när vi slutfört det har vi kommit överens om att vi båda två ska lägga av med även feströkningen. Jag vill bli helt rökfri och jag tror inte att det ska bli några problem även om det kommer bli lite kämpigt första gångerna. Vad det är vi ska göra kan jag berätta mer om längre fram.

Har du bra koll/hängt mycket i Lund? Varför valde du inte plugga där?
Nej, jag har bara hängt där några gånger för många, många år sedan när mina kompisar pluggade där. Jag är uppvuxen nere på Näset (Skanör/Falsterbo), har gått i högstadiet i Limhamn utanför Malmö och gick på S:t Petri inne i Malmö i gymnasiet så för mig hade Lund känts som att gå om grundskolan på nytt då så många från min uppväxt på Näset och i Malmö valde att plugga just där. Dessutom har små studentstäder alltid avskräckt mig och jag var inte särskilt aktiv i studentlivet här i Stockholm heller. Jag vantrivdes i Malmö för att jag tyckte det var för litet så att flytta till Lund och plugga kändes som en dålig idé. Däremot har jag många kompisar som har pluggat i Lund och älskade det!

Kan du berätta lite om bröllopet du vart på?
Det var ett önskemål från brudparet att ingen skulle dela med sig för mycket av bröllopet i varken bloggar eller på Instagram och det vill jag respektera.

Lyssnar du på någon podd?
Nej, faktiskt inte! Jag har aldrig lyssnat på en enda podd. Jag gillar att läsa och har sällan tid att göra det så att sitta och lyssna på andras snack om allt mellan himmel och jord känns inte som något jag vill prioritera. Då läser jag hellre en tidning eller en bra bok. Och då syftar jag nog mest på poddar som just handlar om ingenting, för jag älskar t.ex. P3 Dokumentär som kanske kan liknas lite vid en podd? Men man vet aldrig, jag kanske fastnar om jag hittar någon riktigt bra podd så tipsa gärna?

Bästa tips i malmö? att festa, fika, äta middag, parkähnga osv?
Kolla in min Malmö-guide här (klick) och läs även kommentarerna då mina läsare har delat med sig av sina bästa tips!

Är du feminist?
För mig har tyvärr ordet feminist en ganska negativ klang samtidigt som jag självklart tycker att man ska kämpa för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter runt om i världen. Däremot tycker jag inte om när man försöker likställa kvinnor med män, eller med varandra för den delen. Alla personer är olika och jag tror snarare på att vi kvinnor är starka nog och kapabla till att starta t.ex. egna företag och bygga egna kulturer på våra villkor och att det är just dit samhället i mångt och mycket är på väg. Det här känns också som en fråga som borde bli ett eget inlägg, det känns som det hade kunnat bli en väldigt intressant diskussion, eller vad säger ni?

Har du någon grundläggande livsfilosofi?
Det här låter cheesy men att ha en glad, öppen, positiv och lite crazy inställning till livet. Och att aldrig sluta utvecklas eller vara rädd för förändring.

Här hittar ni del 2 (klick!) och här del 1 (klick!)
Gilla inlägget på Facebook