Linn Herbertsson

Franschhoek

fredag 30 mars, 2012 @ 08:14
4
Vindistrikten var helt fantastiska! Jag är så imponerad av vingårdarna och deras olika viner som smakar allt från mint till vanilj och trots det smakar riktigt gott. Jag är inte så förtjust i vitt vin egentligen men köpte hem ett par flaskor, allt vin verkar smaka bra här i Sydafrika. Jag ska berätta mer om vindistriktet för er som kanske vill resa hit men jag hinner inte just nu. Nästa stopp är safari!

sydafrika

franschhoek

sydafrika
Gilla inlägget på Facebook

Allt om resor

Sponsrat inlägg fredag 30 mars, 2012 @ 05:57
6
Jag ha legat vid poolen och läst Allt om resor den här veckan! Lite konstigt kanske när jag redan befinner mig på en underbar resa men jag älskar att läsa resemagasin. Jag har så många världsdelar, länder och städer på listan som jag vill besöka någon gång under mitt liv. Sydafrika är ju ett väldigt bra ställe att börja på och jag kan verkligen rekommendera alla att åka hit. Här finns något för alla, de har stadsliv, berg, vindistrikt, vackra stränder och safari. Riktigt häftigt! Just nu har vi ett erbjudande på Allt om Resor på Tidningskungen, där man kan beställa tre nummer för bara 98 kr, klicka här om ni vill komma direkt till erbjudandet. Allt om Resor sätter betyg på resmål, guidar till platser man inte borde missa och tipsar om hotell, shopping och utflyktsmål.

allt om resor
Gilla inlägget på Facebook

Now...

tisdag 27 mars, 2012 @ 19:26
7
...drinks and dinner! Jag FYLLER ÅR i morgon och vi har firat hela veckan känns det som. I kväll blir det middag på Grand at the beach och sedan drinkar på jazzbaren Azoka. I morgon checkar vi ut från hotellet här i Kapstaden och åker vidare till vindistrikten i Franschhoek. Ha en trevlig kväll!

linni

long island
Gilla inlägget på Facebook

Shopping i Kapstaden

tisdag 27 mars, 2012 @ 19:14
0
Jag måste säga att jag är imponerad av shoppingen här i Kapstaden! Idag tog vi taxi ner till centrum(vi passade på då det är första dagen det är lite molnigt) och promenerade längst med Long Street. Vi var inne i jättemånga små, mysiga butiker. Jag fick med mig en kofta, en klänning, ett linne, en tröja och ett skärp som ni ska få se vid ett senare tillfälle. De har även en hel del fina second hand-butiker längst med den gatan och det finns en marknad i närheten där de säljer en massa afrikansk konst, kläder, smycken med mera. Vi åt lunch på Café Paradiso som ligger ganska långt upp för Long Street men det är väl värt ett besök! Jättemysig uteservering, supergod mat, pittoreskt och buffen kostade ynka 50 kr per person.

shopping

kapstaden

shopping Kapstaden

long street

kapstaden
Gilla inlägget på Facebook

Great white shark

tisdag 27 mars, 2012 @ 08:23
6
Alltså vithaj-safari är helt klart något av det häftigaste jag någonsin har upplevt. Vi såg sex olika hajar, alla vithajar då det är de enda hajarna som klarar av det kalla vattnet här i Sydafrika, och de kom i flera omgångar efter bytet som kaptenen slängde ut. Den största var hona och lite över 3 meter, en fullvuxen vithaj ser man sällan och de ska vara minst 4,5 meter för att få kallas vuxna. Det är tydligen vid den storleken som deras fortplantningsorgan börjar fungera och de brukar vara runt 15 år gamla när de har blivit så stora sedan tror man att de kan bli runt 40 år gamla. De är gigantiska alltså och riktigt skräckinjagande. Något jag alltid reagerar på när jag ser hajar är att de ser helt döda ut i blicken, obehagligt! Vithaj-safari åkte vi på via White Shark Project, då blir man hämtad i Kapstaden och åker sedan bil över bergen(det är jättevackert) i två timmar innan man kommer till hamnen där båtarna ligger. De filmar även hela upplevelsen!

boattrip

vithaj

vithaj

vithaj

cage dive

shark diving

vithaj

bird

cage dive
Gilla inlägget på Facebook