Hitta höstlugnet

fredag 16 oktober, 2015 @ 11:00
4
Ni vet när man har tusen saker på jobbet, en mailbox som svämmar över och nästan inga lediga kvällar på grund av dålig planering? Då är det extremt svårt att hitta en balans i vardagen. Att man känner sig höstdeppig eller tömd på energi är nog mer vanligt än ovanligt när vi närmar oss årets sista månader. Just därför är det så himla viktigt att vi inte sackar ihop nu när dagarna blir allt mörkare och minusgraderna börjar krypa innanför ytterkläderna. Vi måste hitta något som får oss att slappna av och känna oss pigga igen. För somliga kanske det räcker med en D-vitamin om dagen, men tyvärr inte för mig... Min energi får jag av att utöva yoga, och nu har jag dessutom upptäckt saltyoga.

Av en lycklig slump hittade jag till Stockholm Saltrum förra veckan. Jag såg ett event på Facebook och blev nyfiken då det stod ”Avstressande Mindful Mingel-afton”, så jag tog med mig min fina kollega Pinja och gick dit. Det var verkligen en liten oas mitt i storstadspulsen. En härlig plats dit man kan gå för att ladda sina batterier och andas ut all stress, släppa alla krav och bara andas in små partiklar av salt som har en renande och läkande effekt för både kropp och själ.

Nu kanske ni undrar ”Varför salt?” Här kommer en liten förklaring:
När man sitter i saltrummet (det är som en liten saltgrotta där både tak, väggar och golv är täckta av salt) frigörs det genom en saltgenerator mikropartiklar av bergssalt som du sedan andas in, det är i så små partiklar att det blandas med luften. Saltet öppnar sedan upp luftvägar, verkar läkande, renande och är bakteriedödande. Mina soleksem lindrades efter ett besök på ca 20 minuter och det finns endast positiva effekter av saltbehandlingar. Dessutom innehåller saltet saltaerosol som innehåller negativa joner som i sin tur påverkar nervsystemet så att du sover bättre och inte känner lika mycket stress.
Man kan gå dit på saltrumsbehandling, salt- och ljusterapi, saltyoga eller meditation i saltrummet.

Just nu får alla som går dit och testar en engångsbehandling hela 30 % rabatt om ni uppger Tidningskungen! Så gå dit, säg att ni såg erbjudandet på Tidningskungens blogg och njut av lugnet. Det är ni alla väl värda.


Kram på er!

saltrum

salt

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*

Kommentarer till detta inlägg


Svara Skrivet av: Nathalie 2015-10-21 16:59 Lackert! Vad testade du mer an Saltyoga? Nagon av de andra behandlingarna?
Svara Skrivet av: Karl 2015-10-16 15:51 Detta måste jag verkligen prova!!
Svara Skrivet av: Teija Einarson 2015-10-16 14:13 Åh, låter helt underbart och lockande! Vem skulle inte behöva sova bättre och stressa av? Vill verkligen testa detta.
Svara Skrivet av: Ina 2015-10-16 13:37 Fan va gött! Låter verkligen som något jag också skulle behöva! :)