Bloggotage

Resa i vinter?

söndag 11 december, 2011 @ 10:52
3
Vagabond
Jag och några kompisar funderade på att åka iväg till Thailand i 10 dagar över Nyår. Det hade varit riktigt skönt att komma iväg ett tag och få lite sol. Jag letade efter olika resmål både på nätet och i tidningar. Jag bläddrade bland annat genom Vagabond som jag nu i efterhand fick veta är Sveriges och också Skandinaviens största resemagasin vilket jag inte kände till sedan innan.

Jag måste säga att jag verkligen gillar tidningen och jag som har rest runt en hel del i Thailand fick även nya tips på ställen att åka till, bl.a. Khanom. Det ligger sydväst om Koh Samui och stränderna där ska tydligen vara hyfsat orörda. Tidningen riktar sig klart och tydligt till oss som gillar att resa och ger goda idéer om vad man kan uppleva utöver det vanliga under resans gång. När jag letar resor på internet så saknar jag ofta bildmaterial vilket man får mycket av i Vagabond. Jag vill kunna se framför mig ungefär hur det ser ut dit jag ska åka. Något jag har lärt mig när det gäller just Thailand är dock att bilderna kan se mycket trevligare ut än verkligheten, inte i alla fall men jag kan tycka att Thailand upplevs som lite "skitigare" än vad som framställs på bilder.

Vagabond var även fyllt med flera andra resereportage från både kända och okända hörn av världen, bl.a. Maldiverna som vi också pratade om att åka till. Det är bra att tidningen har prisjämförelser för på internet kan jag ibland tycka att det är en enda djungel av olika flygbolag som vill sälja sina resor. Tidningen har flera gånger vunnit Publishingpriset i en rad olika kategorier, bland annat bästa textkvalitet och bästa facktidning vilket känns tryggt när man letar efter seriösa resor.
Gilla inlägget på Facebook

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*

Kommentarer till detta inlägg


Svara Skrivet av: Saina 2011-12-11 21:30 Åh jag älskar Vagabond, det är kanske den största tidningen men också den bästa om du frågar mig!
Svara Skrivet av: sofi 2011-12-11 17:18 Varför göra reklam så uppenbart? Det skiner igenom!
Svar från: Linn H 2011-12-11 21:41 Jag skriver reportage om tidningar och tidningsbranschen för tidningskungen, det står även beskrivit i min profil som du hittar till höger längre upp i bloggen.