Linn Herbertsson

Fredagen den 23 augusti 2013

torsdag 29 augusti, 2013 @ 10:28
56
Dagen i fredags blev precis som jag hade önskat! Otroligt sorglig men också väldigt vacker. Vädret var det enda jag inte kunde styra över och hur många som skulle komma, men solen sken och det var så många som hade bestämt sig för att komma och ta farväl av min underbara mamma. Jag vill verkligen dela med mig av de här bilderna till er, både för att ni har varit ett otroligt stöd för mig(om ni bara visste hur mycket era kloka kommentarer betyder) och även för att jag vet att mamma hade velat det. Min mamma ville ha en ljus begravning, hon hade skrivit ner vilken musik som skulle spelas och vilka önskemål hon hade. Sång till friheten framfördes av en familjevän till oss vid namn Birgitta och sedan spelades Dancing Queen av ABBA och Hepstars låt Sunny Girl. Eftersom alla bårtäcken hos begravningsbyrån var så mörka valde jag att sy upp ett eget. På det broderades mammas namn och datum in och jag kommer alltid spara detta som ett minne. Jag gjorde ett fjärilsarrangemang till mamma, hon älskade fjärilar och våra gamla familjevänner från Skanör gjorde en jättefin uggla då det var hennes andra favoritdjur. Mammas stuga färdigställdes, vi var där i princip dygnet runt och målade och inredde veckorna innan mottagningen. Vi blev också otroligt många som samlades i mammas fantastiska trädgård, åt och mindes mamma med ett leende på läpparna, precis så som hon ville ha det. Tack till alla som kom och alla som skickade blommor! Den här dagen tar jag med mig i resten av mitt liv!

sommarstuga inredning

butterflies

sommarstuga växthus

glasverandan

uggla arrangemang

skanörs kyrka

skanörs kyrka

skanörs kyrka

hjärta

skanörs kyrka

brodyr

butterflies flowers

tjejgänget

butterflies

sommarstuga

sommarstuga

paj arheden

chihuahua

flower bath

sommarstuga

familj

mamma du är bäst
Gilla inlägget på Facebook

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*

Kommentarer till detta inlägg


Svara Skrivet av: Emma 2013-09-03 22:01 Hej Linn! (Det känns lite märkligt att skriva till någon man inte känner på riktigt) Jag tänker ofta på att mina föräldrar kommer att dö, kanske inte idag men någon dag, eller att mina syskon ska råka ut för något och lämna mig här ensam. Bara den tanken är så svår att få in och den blir ännu mer verklig med din blogg och hur bra du beskriver alla känslor. Jag tror, som många andra, att din mamma lever vidare i var och en som läser den här bloggen. Som ett "skicka-vidare" där andra kanske visar sina nära mer ömhet och kärlek än tidigare. Jag gör det och det var kanske bara det jag ville skriva. Jag beundrar dig för att du är både stark och svag såhär offentligt och jag vill tacka dig och din mamma för att ni för mig och mina nära närmre varann. Tack!
Svara Skrivet av: Robin 2013-09-03 18:17 Jag lider med dig. Förstår inte hur livet kan vara så orättvist. Jag måste säga att du är väldigt stark! Men jag är djupt ledsen över det som hänt dig och din familj. Jag hoppas ni kan finna lycka och glädje inom en snar framtid. Må din mor och bror vila i frid.
Svara Skrivet av: Sofia 2013-09-03 16:35 Linn!! Jag kommer så tydligt ihåg när jag läste din blogg förr när du skrev om din mammas sjukdom, jag har inte varit inne på din blogg på säkert ett halvår och idag när jag satt mig vid ipaden slog det mig att ÅÅÅ Linn herbertssons blogg måste jag ju gå in på! Och det gjorde jag...jag har läst tillbaka i tiden och fram tills idag! Jag vill bara att du skall veta att jag grät vid flera tillfällen!! Din kärlek till din mamma är så otroligt tydlig, och hennes kärlek till dig är ännu tydligare!! Det du gjorde för henne på hennes begravning tyckte jag va bland det vackraste jag sett!! Och det menar jag!! Det va så mycket kärlek att bilderna tala för sig själv!! Ta hand om dig!! Och hitta styrka från din mamma och bror!!, för även om du inte kan se dem så är dem hos dig!! Kramar till dig!! Massor av kramar!! Sofia
Svara Skrivet av: Andrea 2013-09-02 14:46 Vilken fin begravning! Gråten sitter mig i halsen, men din styrka inspirerar mig samtidigt också! Du är underbar, Linn! Många kramar!
Svara Skrivet av: Anna 2013-09-02 14:01 Hej Linn! Vilken fin begravning, jag beundrar att ni gjort det så fint. Hoppas att du har det bra under omständigheterna. Min mamma gick bort för tre månader sedan, även hon i cancer. Det är verkligen en hemsk sjukdom, inte bara för det drabbade utan för oss anhöriga som ser på och inte vill annat än kunna hjälpa. Det känns så hopplöst när man får reda på att det inte finns mer att göra. Samtidigt så kände jag dagarna efter att hon gått bort att det var som en lättnad. Nu slapp hon ha ont mer.. Sen ett tag efter kom det här otroliga saknaden och förtvivladen om att livet är så sjukt orättvist. Men det enda man kan göra är att försöka fortsätta leva som vanligt, för det vill ens mamma! Kramar URL: www.alltihelavarlden.blogg.se
Svara Skrivet av: Amanda Johansson 2013-09-02 02:33 Åh vad vackert. Får tårar i ögonen. Beklagar sorgen <3 URL: http://aamandastyle.blogg.se
Svara Skrivet av: Sanna 2013-09-01 20:02 vilken otroligt vacker dag...det måste vara helt fruktansvärt att behöva skiljas från sin mamma. Kan inte ens tänka mig hur det känns, men det ser ut som ni hade en fantastiskt dag och att det blev så bra som du önskade URL: http://moonzanna.se
Svara Skrivet av: Junitjej 2013-09-01 14:21 Åh, så fin begravning ni ordnade. Baklagar sorgen. URL: http://www.junitjejen.se
Svara Skrivet av: Hanna 2013-09-01 06:27 Vilken fin begravning! URL: http://hannafialotta.blogg.se
Svara Skrivet av: M 2013-08-31 22:41 Vilken vacker begravning, och vad härligt att se glädjen i bilderna, trots den otroliga sorgen. Det är så fint att kunna minnas den som tagits ifrån oss med glädje och värme, och tillsammans. Och alla fina kommentarer också, jag blir rörd av vilken medmänsklighet och stöd vi kan visa för varandra. Jag hoppas att du får en fin och ljus framtid!
Svara Skrivet av: anna 2013-08-31 19:49 Den här är nog den absolut finaste begravningen jag har sett. Ljus, varm och vacker. Din mamma är nog väldigt stolt över den underbara dottern hon fick. Jag tror på att man kan prata med personer som gått bort, jag väljer att tro att dom alltid finns med så jag tycker de är jättebra att du fortsätter prata med din mamma. Hon kommer alltid leva vidare genom dig. Jag har läst din blogg i så många år och blev så tagen av de som hände även fast jag inte känner dig/er så blev jag väldigt ledsen för din skull eftersom de känns som att du är min vän. Jag tycker du verkar vara helt underbar och fantastisk tjej på alla sätt och vis. Du är någon jag kan känna igen mig med och någon jag ser upp till. Jag skickar massa styrkekramar och kärlek till dig underbara Linn!! <3
Svara Skrivet av: Zarah-Lou 2013-08-31 16:44 Underbart fin Linn! Och jag tycker om att alla personer på bilderna du visar LER! Det betyder att dagen måste ha varit lika minnesvärd och fin som man tror när man ser dina bilder <3 En stor, långa, varm cyberkram till dig och ER! <3 URL: http://blogg.zarah-lou.se/
Svara Skrivet av: M 2013-08-31 14:31 Tårarna rinner samtidigt som jag ler med hela ansiktet, vilken otroligt fin begravning! Var stolt över det Linn! Stor kram till dig <3
Svara Skrivet av: Lina 2013-08-31 13:42 Vad fint! Jag vet vad du går igenom..begravde min pappa som dog i cancer i vintras.. Han blev inte gammal.. Måtte djävulen ta den där vidriga sjukdomen! Ta hand om dig och de dina! <3
Svara Skrivet av: Sa 2013-08-31 13:11 Vackert <3
Svara Skrivet av: Josefine 2013-08-31 12:32 Så vackert ni gjorde det, blir så imponerad av er styrka Att minnas det fina igenom sorgen. Stora kramar
Svara Skrivet av: Linnea 2013-08-31 12:23 Har läst din blogg till och från i många år, men har inte läst sedan du var i barcelona ungefär. Har nu läst igenom alla inlägg och tårarna bara rinner och rinner. Jag kan inte förstå att allt det här har hänt dig under så kort tid. Du skriver otroligt fint om hur du känner och jag kan bara tänka mig att det är en del av ditt sorgearbete.. att få ut allting. Jag är också helt förundrad över hur fint du ordnat för hennes begravning, förmodligen precis så som hon ville ha det och lite till! Jag hoppas (nej jag vet) att också att du kommer ut från det här som en mycket starkare Linn bara du kan acceptera att du inte kan bli som förut. Du kommer bli en Linn 2.0, starkare än någonsin! Stor kram till dig!
Svara Skrivet av: Carin 2013-08-31 12:04 Vilka vackra bilder! Jag önskar att du får känna frid i hjärtat, att du finner en plats där du kan få känna trygghet och stillhet i allt de jobbiga! Mina böner och tankar går till dig Linn!
Svara Skrivet av: Jennie 2013-08-31 11:28 Så vackert, fäller många tårar. Styrkekramar!
Svara Skrivet av: Johanna 2013-08-31 11:18 Vill bara skicka en tanke till dig, blir helt rörd av allt. Du är en otrolig fin, inspirerande och stark person, de ska du veta. Otroligt vacker begravning!
Svara Skrivet av: Helena 2013-08-31 10:34 Fina Linn. Vilken fantastisk dag du, din familj och vänner ordnande för din mamma.
Svara Skrivet av: sandra 2013-08-31 09:55 Fint att du är så lik din vackra mamma som ung. Hennes kärlek till dig lever inom dig och den gjorde dagen till en varm kärleksfull fest för din mamma. Så vackert att se. All styrka och glädje till dig framledes i ditt liv.
Svara Skrivet av: Johanna 2013-08-31 09:50 Åh vad vackert Linn! Allt ser så fint ut, ljust och hur fina blommor som helst. Tänker på dig och din mamma! Kramar!
Svara Skrivet av: E 2013-08-30 19:29 ”If nothing ever changed, there’d be no butterflies” /Kram
Svar från: Linn H 2013-08-31 14:22 <3
Svara Skrivet av: Elin 2013-08-30 17:53 Fint ordnat! Ta hand om dig! URL: elingronroos.blogspot.com
Svara Skrivet av: Angelica 2013-08-30 15:58 Så himla fint anordnat Linn! Och vad lika ni är. Du är så stark, blir lika förvånad för varje inlägg. Tänk att du klarat dig så bra. Kram <3
Svara Skrivet av: LM 2013-08-30 13:52 Hej Linn! Vad starkt av dig att fortsätta blogga. Vi uppskattar det. Vill bara krama om dig och säga att med tiden kommer det göra mindre ont. Lättare, kanske det aldrig blir men du har hela livet framför dig. Tänk vilken resa, det ska bli och hur mycket du ska få uppleva. Vi tänker på dig, ta hand om dig nu. // MvH LM
Svara Skrivet av: Sanna 2013-08-30 13:27 Så himla fint Linn. Din mamma har fått den finaste platsen i himlen och kommer alltid finnas med dig ? Stor kram
Svara Skrivet av: Sanne 2013-08-30 13:14 Gud vad vackert Linn! Så otroligt fint ni har gjort. Din mammas dag måste blivit precis som hon ville ha den :) stor kram!! <3 URL: Http://sannealexandra.com
Svara Skrivet av: Elin 2013-08-30 13:09 Fantastiskt vackert! Ta hand om dig
Svara Skrivet av: Sarah 2013-08-30 12:35 <3 massa stora kramar <3
Svara Skrivet av: Fanny Ó. 2013-08-30 12:26 <3 Du är så stark...jag har gått igenom exakt detsamma med min mamma kram till dig
Svara Skrivet av: Sara 2013-08-30 11:04 <3!
Svara Skrivet av: karin 2013-08-30 10:15 Så fantastiskt fint! Varma kramar!
Svara Skrivet av: Julia 2013-08-30 09:53 Linn, så fantastiskt fint ordnat. Tårarna bara rinner! Jag lovar att din mamma är så stolt och glad där hon är nu. Du är min förebild. Önskar dig all lycka i framtiden, du verkar vara en helt underbar tjej och kommer gå långt! Med din mammas vakande ögon över dig ovanifrån. <3
Svara Skrivet av: emma 2013-08-30 08:17 Jag önskar jag var lika stark som dig Linn. Du är en stor förebild och en klippa helt enkelt! kärlek till dej
Svara Skrivet av: Frida 2013-08-30 08:03 Vilka otroliga fina bilder Linn. Du verkar hantera allt på ett så bra sätt, om det nu går att göra i en sådan sorglig händelse. Kramar till dig!
Svara Skrivet av: Sandie 2013-08-30 07:00 Du är helt otrolig som har orkat vara Med och göra denna begravning så fin. Sytt själv! Fjärilar. Allt är så kärleksfullt gjort. Vilken dotter Du är Linn. Må din mamma vila i frid och må du föralltid Veta att du gjort och gör precis allt du kan/kunnat. Nu lever de fina minnena föralltid kvar och så hoppas Jag att man får träffas i himlen alla sen.. De vet man Ju faktiskt aldrig :-) kram Sandy
Svara Skrivet av: Andrea 2013-08-30 06:58 Bland det vackraste jag sett!! Du är en inspirerande människa. Om jag endast blir hälften så stark som du så vet jag att jag kommer klara det mesta i livet!
Svara Skrivet av: Susanne 2013-08-29 23:59 Vad fin du är verkligen och vad himla fint verklugen du har gjort. Idag, om fem miniter, har jag min 25 års dg, å jag blir så gimla rörd nu verkligen över hur atark du är å hur otroligt vackert du gjort. Din mamma skulle vara så himla stolt. Vi alla kommer mista dem, du hade oturen å fick det lite tidigare "bara". Du är så stark å du kommer klara det här bra. Be strong girl <3 Stor kram! <3
Svara Skrivet av: Deniz 2013-08-29 23:31 Tack Linn för att du delar med dig. Jag önskar alla hade en dotter som du för du är verkligen unik.. Stor kram
Svara Skrivet av: Lina 2013-08-29 22:37 Att du trots allt elände fixar en så personlig och vacker begravning för din mamma...jag vet inte vad jag ska säga. Du är fantastisk och har gjort allt för din mamma (och så mycket mer!). Hon ler helt säkert och är väldigt stolt. Nu önskar jag dig vila, och lite ro i själen om det går. Du har varit stark så det räcker. All kärlek till dig och till din fina mamma!
Svara Skrivet av: Annette 2013-08-29 22:25 Vilken fin och ljus begravning <3 Jag är säker på att din fina mamma ser och är stolt över hur fint du har ordnat och fixat. Kämpa på Linn, en dag i taget.
Svara Skrivet av: Carolin 2013-08-29 22:20 Vilken fin begravning <3. Så fint täcke du gjort <3! Min mamma var också min trogna bloggläsare ja hon blogga ju själv också :)! Igår var min fara begravning :(, denna vidriga sjukdom som tar våra älskade ifrån oss :(! Många kramar till dig Linn URL: www.nogg.se/carolinjohansson
Svara Skrivet av: Pernilla 2013-08-29 21:39 Vilken fin begravning.
Svara Skrivet av: Teresia 2013-08-29 21:30 Fantastiskt vackert. Många kramar!
Svara Skrivet av: Natalie 2013-08-29 20:15 Tårarna rinner! All styrka och kärlek till dig Linn!! <3
Svara Skrivet av: Malin 2013-08-29 20:11 Tänkte på dig i fredags! Får en klump i halsen när jag tänker på hur mycket du måste sakna din mamma. Styrkekramar till dig. Låt inte ditt minne av din mamma försvinna, utan tänk på att hon lever genom dig och dina kommande barn. Ta hand om dig och låt din familj och vänner finnas där. Kramar
Svara Skrivet av: Caysa 2013-08-29 19:38 Vi har aldrig träffats men ändå gör det så ont att du behöver gå igenom detta. Att se alla dessa leenden från dagen känns märkligt men ändå härligt på nåt sätt, sedan vi begravde min syster och senare min pappa vet jag ju att man måste göra det bästa av situationen för att kunna leva vidare. Döden är svår och märklig. All styrk och kram till dig Linn <3
Svara Skrivet av: Eve 2013-08-29 19:22 Otroligt vackert skrivet och dokumenterat Linn. I ens sorg kan man även finna lycka i de fina minnen man har av den man älskar och tagit farväl av. Ta hand om dig! URL: http://evakuera.blogspot.se/
Svara Skrivet av: Annie 2013-08-29 18:52 Vad vackert du ordnat Linn! Håller med kommentaren under, tänk att något så fruktansvärt sorgligt ändå kan knytas ihop till något så vackert och högtidligt. Tror din mamma fick det precis som hon ville ha det och att hon hade varit mer än jättestolt över dig som ordnat allt detta!
Svara Skrivet av: Cicci 2013-08-29 18:48 Fantastiskt vackert! Trots att jag inte känner dig personligen blir jag oerhört berörd av av allt som har hänt dig, och du ska verkligen vara stolt och hålla huvudet högt över hur du hanterar allting. Massa kramar till dig fina Linn <3
Svara Skrivet av: Någon 2013-08-29 17:39 Så himla vackert, vilken fin dotter du är till din mamma <3 blir så rörd. Ta hand om dig, massor av styrkekramar!
Svara Skrivet av: Mikaela 2013-08-29 16:33 Så himla fint. Fantastiskt fint ordnat. URL: www.mikaelaryden.com
Svara Skrivet av: Linn 2013-08-29 16:28 Tänk att något kan vara så fruktansvärt sorgligt, men samtidigt så fantastiskt fint! Något som gör mig glad när jag går in på din blogg är hur många kloka människor som läser och kommenterar, det är få andra bloggar man ser detta i... Jag blir glad i hela kroppen av att veta att det finns så många fina människor där ute, när man alldeles för ofta märker av allt näthat... Klappa er själva på axeln alla fina människor, ni är fantastiska! <3