Ångerrätt och returer vid köp av produkt.

Vid köp av produkter på Tidningskungen.se gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela Tidningskungens kundtjänst detta inom 14 dagar från det att den beställda produkten är kund tillhanda.

Vid meddelande om ånger måste namn, adress samt ordernummer framgå. Produkten måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Kunden ansvarar själv för att produkten är i samma skick som den mottogs samt skicket under returfrakten. Kunden måste själv bekosta returportot. För att returen ska vara giltig måste Tidningskungens retursedel finnas ifylld med i paketet. Retursedeln skickas per e-post från Tidningskungens kundtjänst till kund vid meddelande om ånger.

Returen måste vara Tidningskungen tillhanda senast 14 dagar efter meddelande till Tidningskungens kundtjänst inkommit. När returen är Tidningskungen tillhanda kommer en återbetalning till kunden registreras direkt, dock senast 10 dagar efter att returen är Tidningskungen tillhanda.

Ångerrätten gäller inte vid bruten förpackning, de produkter och varor som snabbt försämras eller kan bli gammal, så som livsmedel, samt vid köp av intimprodukter. Ångerrätten gäller inte heller om meddelande till Tidningskungens kundtjänst om ånger inkommer senare än 14 dagar efter att produkten är kund tillhanda.

För ej uthämtade brev eller paket debiterar vi dig för våra kostnader för frakt, returfrakt, administration och hantering, för närvarande 149 kr. Detta dras av vid återbetalning av ej uthämtad produkt.

Ångerrätt prenumerationer

Ångerrätt vid köp av tidningsprenumerationer är 14 dagar enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första tidningsexemplaret levererats.

Önskar ni nyttja er ångerrätt meddelar ni det omgående till info@tidningskungen.se dock senast 14 dagar efter du mottagit tidningen. Tidningen måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Du måste själv bekosta returportot.

Tecknar du en digital prenumeration via Tidningskungen.se gäller ångerrätten 14 dagar från köptillfället.
Observera att andra reklamationsregler gäller vid utländska prenumerationer. Vid köp av tidningar som ges ut utanför EU är det efter 14 dagar från köptillfället inte möjligt att ångra köpet då de utländska förlagen inte återbetalar beställda prenumerationer.
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665