Kundtjänst - Hur kan vi hjälpa dig?

Kundtjänst

Ring oss: 08-517 50 220

E-postadress: info@tidningskungen.se
Postadress: Mediafy AB, Östermalmsgatan 26A, 114 26 Stockholm

Allmänna villkor Tidningskungen.se

1. Allmänt

1.1 Vi tillämpar i första hand de villkor som är tillämpliga i Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt i Konsumentköplagen.

1.2 Minderåriga, under 18 år, äger inte rätt att beställa prenumerationer eller produkter på Tidningskungen utan målsmans medgivande.

1.3 Tidningsprenumerationer förmedlade via Tidningskungen är alltid tidsbegränsade. Längden på prenumerationen och antal beställda nummer framgår av orderbekräftelsen.

2. Betalning, återbetalning samt ångerrätt för prenumerationer

2.1 Betalning mot faktura. Vid beställning av tidningsprenumeration med betalsätt faktura så fakturerar förlaget er som kund och betalning sker direkt till förlaget som ger ut tidningen. Faktura skickas ut och betalas i samband med uppstart av prenumerationen. Vid beställning av de utländsk tidning som faktureras från förlaget så måste fakturan betalas innan prenumerationen sätts igång.

2.2 Betalning med kort. Väljer du en prenumeration eller en produkt som betalas mot bankkort/betalkort så tillkommer det ingen extra betalavgift. Vi accepterar för närvarande enbart VISA, VISA Electron, MasterCard och Maestro.
När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner Klarna för att garantera snabb och säker betalning. Klarnas villkor hittar du via denna länk https://www.klarna.com/se/villkor/.
All information skickas krypterad via säkrade servrar (SSL/HTTPS).

2.3 Ångerrätt vid köp av tidningsprenumerationer är 14 dagar enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första tidningsexemplaret levererats.

Önskar ni nyttja er ångerrätt meddelar ni det omgående till info@tidningskungen.se dock senast 14 dagar efter du mottagit tidningen. Tidningen måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Du måste själv bekosta returportot.

Tecknar du en digital prenumeration via Tidningskungen.se gäller ångerrätten 14 dagar från köptillfället.
Observera att andra reklamationsregler gäller vid utländska prenumerationer. Vid köp av tidningar som ges ut utanför EU är det efter 14 dagar från köptillfället inte möjligt att ångra köpet då de utländska förlagen inte återbetalar beställda prenumerationer.

2.4 Alla eventuella oklarheter avseende betalning eller påminnelse av fakturor hanteras av förlaget/tidningen. Du skall således vända dig till förlaget med sådana frågor, kontaktuppgifter återfinns i din orderbekräftelse alternativt på www.tidningskungen.se/kundtjanst.asp

Betalning, återbetalning samt ångerrätt för produkter

2.5 Vid köp av produkter på Tidningskungen.se gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela Tidningskungens kundtjänst detta inom 14 dagar från det att den beställda produkten är kund tillhanda.

Vid meddelande om ånger måste namn, adress samt ordernummer framgå.
Produkten måste vara i samma skick som den mottogs för att ångerrätten skall gälla. Kunden ansvarar själv för att produkten är i samma skick som den mottogs samt skicket under returfrakten.
Kunden måste själv bekosta returportot. För att returen ska vara giltig måste Tidningskungens retursedel finnas ifylld med i paketet. Retursedeln skickas per e-post från Tidningskungens kundtjänst till kund vid meddelande om ånger.

2.6 Returen måste vara Tidningskungen tillhanda senast 14 dagar efter meddelande till Tidningskungens kundtjänst inkommit. När returen är Tidningskungen tillhanda kommer en återbetalning till kunden registreras direkt, dock senast 10 dagar efter att returen är Tidningskungen tillhanda.

2.7 Ångerrätten gäller inte vid bruten förpackning, de produkter och varor som snabbt försämras eller kan bli gammal, så som livsmedel, samt vid köp av intimprodukter. Ångerrätten gäller inte heller om meddelande till Tidningskungens kundtjänst om ånger inkommer senare än 14 dagar efter att produkten är kund tillhanda.

2.8 För ej uthämtade brev eller paket debiterar vi dig för våra kostnader för frakt, returfrakt, administration och hantering, för närvarande 149 kr. Detta dras av vid återbetalning av ej uthämtad produkt.

Betalning, återbetalning samt ångerrätt för streamingtjänster och digitala produkter och tjänster

2.9 Som köpare av en värdekod på en digital produkt eller streamingtjänst har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från köpdatumet. Detta gäller så länge värdekoden inte har lösts in. När inlösen skett går det inte att ångra köpet då koden är förbrukad. När en värdekod är inlöst kan den inte överlåtas till någon annan. De värdekoder Tidningskungen.se säljer går bara att lösa in på respektive tjänsts svenska sajt.

3. Reklamation av en prenumeration köpt på Tidningskungen.se

3.1 Om du fått en annan tidning än den beställda skall du kontakta Tidningskungens kundtjänst.

3.2 Om du har en pågående prenumeration på en utländsk tidning genom Mediafy AB bör du direkt kontakta Tidningskungens kundtjänst vid utebliven tidning. Uteblivna utgåvor kompenseras i de flesta fall med förlängning av prenumerationen och Tidningskungen kan inte garantera att den uteblivna utgåvan skickas ut på nytt.

3.3 Om tidningen är skadad vid mottagande skall du kontakta förlaget för tidningen.

3.4 Om utlovad premie saknas skall du kontakta tidningens förlag. Premier skickas i regel till fakturabetalaren från förlaget efter att fakturan är betald. Tidningskungen kan ej svara på hur dessa skickas. Kontakta tidningens förlag för information om leverans av premie.
Kontaktuppgifter återfinns i din orderbekräftelse alternativt på www.tidningskungen.se/kundtjanst.asp Undantaget är vissa premier som vi på Tidningskungen.se administrerar.

Reklamation av en produkt köp på Tidningskungen.se

3.5 Om produkten som kunden beställt är trasig eller defekt när den levereras behöver kunden ta kontakta med Tidningskungens kundtjänst omgående. Ett klagomål som framförs inom två månader räknas alltid som att det gjorts inom skälig tid. Kunden har rätt att reklamera en vara 3 år från inköpsdatum.

3.6 Tidningskungen står för returkostnaden vid en godkänd reklamation.

3.7 Tidningskungen ersätter kunden i första hand med återbetalning.

4. Leverans av en prenumeration köpt på Tidningskungen.se

4.1 Tidningskungen kan inte ge dig ett exakt leveransdatum för din beställda tidningsprenumeration då vi förmedlar beställningar mot olika förlag.

4.2 Om den beställda tidningen inte levereras enligt beställningsbekräftelsen ska du i första hand vända dig till förlaget för aktuell tidning.

4.3 Observera att det är en längre leveranstid för utländska tidningar då de skickas till Sverige via post och betalningsrutinerna ser annorlunda ut hos de utländska förlagen. Leveranstiden är vanligtvis 9-17 veckor beroende på utgivningsdag. Detta är cirkatider och att vi inte kan ge er ett exakt leveransdatum.

4.4 För det fall du vill ändra din prenumerationsadress ska du vända dig till förlaget för tidningens kundtjänst. Vid utländska titlar betalda med kort genom någon av våra hemsidor hanterar vi på Mediafy AB er adressändring.

Leverans av en produkt köp på Tidningskungen.se

4.5 Alla produkter har olika leveranstider. Se din orderbekräftelse för mer information kring leveranstiden på din vara. Produkter som finns i lager levereras vanligtvis inom den angivna tiden i din orderbekräftelse. Observera att leveranstiden i orderbekräftelsen är en uppskattad leveranstid. Om din leverans inte kommit fram senast 30 dagar efter din beställning har kunden rätt att häva köpet.

4.6 Om din leverans ska hämtas ut på utlämningsställe ska kunden göra detta inom den tid som anges i aviseringen. Om kunden inte hämtar ut paketet inom den tid som anges på aviseringen har Tidningskungen rätt att ta ut en straffavgift om 30 kr för nedlagt arbete och fraktavgifter.
Observera att outlösta paket inte faller inom ramen för ångerrätt.

4.7 Kunden ansvarar för att kontrollera att uppgifterna är korrekt i orderbekräftelsen. Tänk på att mottagarens namn måste framgå på leveransadressen som finns angiven i ordern. Tidningskungen har rätt att ta ut en straffavgift om 30 kr för nedlagt arbete och fraktavgifter om paketet skickas i retur pga. felaktig adress eller uteblivna uppgifter i leveransadressen.

5. Friskrivning

5.1 Tidningskungen ansvarar inte för utebliven leverans av tidning till prenumerant vid förlags- eller tidnings konkurs under pågående prenumeration. Vid konkurs av utländsk tidning så anpassar vi oss efter förlagets rutiner. I de flesta fall återbetalas inte prenumeranten för prenumerationen. Utländska förlag väljer oftast att ersätta aktiva prenumeranter med en likvärdig titel under resterande period.

5.2 Tidningskungen ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som dragits tillbaka/lagts ned av aktuellt förlag under pågående prenumeration utan hänvisar till respektive förlag.

5.3 Tidningskungen ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som ej levereras på grund av förlagets prenumerationsvillkor.

5.4 Tidningskungen reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Tidningskungen.se. Tidningskungen har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Tidningskungen ansvarar inte för information på Tidningskungen.se som kommer från en tredje part.

6. Säkerhet, Sekretess och Personuppgifter

6.1 Vid beställning hos Tidningskungen uppger du ditt namn och adress. När du beställer en prenumeration hos oss godkänner du också att dina uppgifter används i vår verksamhet för att fullgöra våra åtaganden mot dig.

6.2 Tidningskungen lämnar endast ut dina personuppgifter till det förlag som äger utgivningen av den tidning du beställt samt i de fall där du aktivt tackat JA till att bli kontaktad av tredje part så som eventuella samarbetspartners.

6.3 Vi erbjuder dig automatiskt vårt nyhetsbrev via e-post. Nyhetsbrevet kan enkelt avbokas via länk på aktuellt nyhetsbrev eller via vår kundtjänst.

6.4 Enligt dataskyddsförordningen har du rätt att få del av de uppgifter som vi registrerat om dig. Om sådan information är felaktig, irrelevant eller ofullständig kan du begära att informationen ändras eller tas bort. För att läsa mer om dina rättigheter enligt dataskyddsförordningen klicka här: www.tidningskungen.se/dataskyddspolicy

7. Presentkort

7.1 Ditt presentkort är en värdehandling. Om du tappar bort presentkortet/presentkortskoden har du inte rätt att få ett nytt av Tidningskungen. Ditt presentkort gäller för ett köp.

7.2 Våra presentkort är giltiga ett år från utfärdande datum. Vi ansvarar inte för presentkort köpta av andra part som har kort giltighetstid. Presentkort som gått ut i datum förnyas ej.

7.3 Presentkortet kan lösas in mot en valfri prenumeration från ett förutbestämt utbud som är kopplat till valören. I presentkortsutbudet finns endast svenska prenumerationer. Du kan endast välja att skicka tidningen inom Sverige.

7.4 Tidningskungen ansvarar inte heller i förhållande till prenumerant för tidning som dragits tillbaka/lagts ned av aktuellt förlag under pågående prenumeration utan hänvisar till respektive förlag. I dessa fall återbetalar inte Tidningskungen pengarna för presentkortet eller utfärdar ett nytt presentkort.

7.5 Ditt presentkort kan ej lösas in mot kontanter eller återköpas.

Har du fått en Klarna faktura på 0 kr?
Just nu får vissa av våra kunder som gjort beställning mot pappersfaktura ett mail från Klarna med en faktura på 0 kr. Har du fått ett sådant mail kan du bortse från det. Din riktiga faktura kommer att skickas ut från förlaget med post.
Öppettider
Mån - tors: 9-12
Fre - sön: Stängt

Tors 13/5: Stängt
Fre 14/5: Stängt
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665