Tidningskungen tar ansvar!

Vi brinner för att förmedla tidningsprenumerationer och digitala tjänster till hela Sverige, men vill samtidigt ta vårt ansvar för vår påverkan på klimatet i samband med detta. Hållbarhetsfrågor har alltid varit en hjärtefråga för oss och vi har bland annat bidragit till såväl trädplantering som trädbevaring. Tillsammans skapar vi en mer hållbar och grönare framtid!

Vad/vilka aktiviteter kompenserar vi för?

Tidningskungen förmedlar tidningsprenumerationer och digitala tjänster, vilket innebär att vi inte är direkt ansvariga för själva produktionen, transporten och upprätthållandet av produkterna. Vi bidrar däremot till allt detta! Därför har vi valt att gå efter ett globalt schablonvärde som inkluderar allt vad det innebär att framställa en tidning och kompenserar därefter för varje förmedlad tidning vi säljer.


Är det mer klimatsmart att välja digitala produkter?

Nej, faktiskt inte. Utsläppen kan till och med öka beroende på vart dessa digitala servrar hämtar sin ström ifrån. Är energin kolbaserad blir miljöpåverkan betydligt mer. Dessa servrar drar otroligt mycket ström och det har visat sig att 30 minuters digital läsning via internet kan ge samma utsläpp som produktionen av EN papperstidning.

Oavsett om du väljer att prenumerera på en tidning eller digitalt via webben så är det mycket klimatsmartare än andra verksamheter. Du skulle tex. kunna vara prenumerant på 10 dagstidningar i 1 år och ändå lämna ett större klimatavtryck av att resa med bil från Stockholm till Göteborg.


Vårt samarbete med Zeromission

Tidningskungen har valt att klimatkompensera med hjälp av Zeromission som planterar träd i Uganda, noga uttänkt för att passa in i den botaniska, inhemska miljön enligt Plan Vivo-standarden. Allt för att binda koldioxid, öka den biologiska mångfalden och samtidigt ge tillgång till exempelvis frukt.


Vårt samarbete med The Perfect World Foundation

I samband med Earth Day valde vi på Tidningskungen att donera 5% av intäkterna den 22 april till välgörenhetsorganisationen The Perfect World Foundation som arbetar med att bevara jordens biologiska mångfald!

The Perfect World Foundation arbetar både med egna initiativ och stöd i olika former till hundratals oberoende gräsrotsprojekt världen över, vilka inkluderar åtgärder såsom trädplantering, strandstädningar samt direkt stöd för att rädda vilda djur i kris.
Läs mer om The Perfect World Foundations; www.theperfectworld.se