Mellan raderna

Och de 5 lyckliga vinnarna är..

onsdag 19 april, 2017 @ 14:53
0
Den 17 april hade vi på Tidningskungen en tävling tillsammans med Rabble där man kunde vinna presentkort värde 299 kr hos oss. Nu är tävlingen avslutad och vinnare har korats. De fem lyckliga vinnarna av presentkort är Kenneth, Malin, Johan, Madelene och Erik! Stort grattis till alla vinnare! Hoppas att ni alla får en mysig stund med er favorittidning på er favoritplats.

Tävlingsreglerna var enkla. För att delta i tävlingen mailade man bara in en kort motivering till Rabble hur och vart man skulle vilja läsa sin favorittidning. Rabble utsåg sedan fem vinnare med de bästa motiveringarna som får ett varsitt presentkort värde 299 kr hos Tidningskungen. Nedan kan du läsa vinnarnas motiveringar som gjorde att de kunde kamma hem vinsten!

“Jag skulle vilja läsa tidningen Bamse för min treårige son som bara älskar att höra om Bamse och hans vänners äventyr innan han somnar på kvällen.” - Erik

“En Veckorevyn på en plats där solen alltid skiner, där bortglömda är vardagens stress och rutiner. Med en drink i hand och fötterna nedgrävda i sand kan tidningens fulla potential åtnjutas. Denna uppmålade bild kanske är en utopi, men presentkortet från Tidningskungen kanske mitt kan bli.” - Madelene

“Jag skulle vilja lösa korsordstidningar på min inglasade balkong, med en öl i ena handen och en katt i knät.” - Kenneth

“Min favorit bland tidningar är utan tvekan Nemi av Lisa Myhre. Helst läser jag nån stripp varje morgon i sängen innan uppstigning för att få en awesome start på dagen!” - Malin

"En prenumeration på Café, vilken fullständigt briljant idé. Sprängfylld med mode och stil, så att jag kan uppdatera min profil. Läses bäst i solen på takterassen, samtidigt som jag avnjuter favoritglassen." - Johan

Vinnare av presentkort
Gilla inlägget på Facebook

Tävla med Rabble och vinn din favorittidning!

måndag 17 april, 2017 @ 09:00
0
Nu är det tävlingsdags! Idag, måndag 17 april, har Tidningskungen.se en tävling tillsammans med Rabble där du har chans att vinna ett presentkort hos oss värde 299 kr! Totalt fem vinnare kommer utses där alla vinner varsitt presentkort. Tävlingen pågår bara idag, så skynda att delta!

För att delta i tävlingen behöver du bara följa tre enkla steg:
1. Skriv en kort motivering till hur och vart du skulle vilja läsa din favorittidning
2. Skicka din motivering till tavling@rabble.se
3. Hålla tummarna att du blir en av de fem vinnarna!

Med presentkortet kan du välja mellan fyra olika paket hos Tidningskungen.se. Välj mellan en prenumeration på en tidning, tre stycken pocketböcker, sju filmer från SF Anytime eller två ljudböcker.

Rabble.se är Nordens största samlingsplats för rabattkoder, kampanjer och andra erbjudanden hos butiker på nätet. De samlar alla rabattkoder och kampanjer hos dina favoritbutiker på sin webbsida och i sin app. Hos Rabble finns erbjudanden från hundratals olika butiker, allt från skönhet, kläder och leksaker till teknik och resor. Deras mål är att erbjuda ett enkelt och smidigt sätt för alla att handla billigare online! Rabble finns, förutom i Sverige, nu även i Norge, Danmark och Polen. Tillsammans med Tidningskungen.se har Rabble idag alltså en tävling där fem personer har chans att vinna ett presentkort värde 299 kr! Rabble kommer att utse fem vinnare och kontaktar vinnarna på mail senast 21 april 2017.

Skulle du vilja prenumerera på din favorittidning eller kanske ge bort en prenumeration i present? Delta i Tidningskungen.se och Rabbles tävling och ha chansen att vinna ett presentkort värde 299 kr!

Tävla med Rabble

Gilla inlägget på Facebook

Glad Påsk

lördag 15 april, 2017 @ 07:00
0
De flesta av oss nuförtiden nöjer oss med att umgås med nära och kära, äta härlig påskmat, gömma färgglada påskägg och ge bort fina påskpresenter utan att kanske egentligen veta var firandet kommer ifrån.

Så varför firar vi påsk egentligen?

Som så många av våra andra högtider så härstammar påsken från kristendomen och påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av Jesu Kristi lidande, död och uppståndelse. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken, vilken firas till minne av Bibelns berättelser om judarnas uttåg ur Egypten efter år av slaveri. Högtidens svenska namn kommer också från dess hebreiska namn pesach, vilket betyder "passera" eller "gå förbi" och tydligast pekar på den judiska innebörden av högtiden.

Gemensamma regler inom kristendomen för att bestämma vilken kalenderdag påskdagen infaller på anses av tradition ha uppstått vid det första konciliet i Nicaea år 325. Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844.

På senare tid har påskhögtiden för gemene man förlorat mycket av sitt religiösa innehåll och blivit en sekulariserad familjehögtid där gammal folktro, fornnordiska traditioner och kristna traditioner blandas.

Påskkärringar

Det är osäkert när påsktraditionen att barn klär ut sig till påskkärringar tog sin början i Sverige, men seden var spridd i västsvenska städer vid mitten av 1800-talet. I vissa delar av Sverige går barnen runt bland bostadshusen i kvarteret, ringer på, önskar glad påsk och överlämnar små tecknade påskkort eller påskbrev som de själva ritat. Som tack bjuds de vanligen på påskgodis, småpengar eller någon annan liten påskpresent.

I andra delar av Sverige, som t ex Dalsland, kastar man påskbrev. Dvs påskkärringarna smyger fram till vänner, grannar och släktingars hus och öppnar dörren skriker Glad Påsk och kastar in ett påskbrev som innehåller godis och kanske en påskkaka, Sedan gäller det att snabbt springa iväg så man inte blir fångad. Den som är hemma ska jaga påskkärringen. I Västsverige är påskafton den vanligaste dagen att kasta påskbrev eller gå påskkärring, medan det i övriga landet snarare är skärtorsdag.

Påskgodis

Påsken är kanske mer än någon annan högtid förknippad just med godis. Det säljs mycket godis i Sverige kring påsk, en del av det hamnar i påskägg av papp eller plast och en del lämnas till påskkärringarna.

Att godis är gott tycker ju alla men varför inte ge bort en mer spännande påskpresent i påskägget i år!
På Tidningskungen har vi massor av fina påskpresenter att fynda bland och ett tips från oss är att skriva ut ett gratulationskort från sajten att gömma i påskägget.

Glad påsk önskar vi på Tidningskungen!

Glad påsk önskar Tidningskungen

Gilla inlägget på Facebook
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665