Mellan raderna

Kanelbullens dag på söndag!

fredag 02 oktober, 2015 @ 13:00
1
Det är dags att frossa med gott samvete igen. För sextonde året i rad ska vi frestas av att det luktar nybakade bullar utanför varenda Seven Eleven och Pressbyrån i hela Stockholm! Jag är själv ett stort fan av allt som går att äta, speciellt om det innehåller socker, så jag är lite bekymrad över att jag befinner mig i Grekland tills på måndag.

Inför detta inlägg blev jag nyfiken på bakgrunden till denna årliga temadag. Det visar sig att en man vid namn Kaeth Gardestedt (som var projektansvarig på Hembakningsrådet) instiftade dagen år 1999. Han tyckte vi skulle hylla det väldigt svenska och härliga bakverket med en egen dag som varje år skulle infalla den 4e oktober. Bra initiativ Kaeth!

Jag har blivit rekommenderad av min mamma att spana in en blogg som tidningen Hembakat har som heter ”Lindas bakskola”. Jag hittade två passande recept att tipsa er om dagen till ära! Det första är klassiska saftiga kanelbullar och det andra är en kanelbullekladdkaka! Hur gott lät inte det? Klicka på respektive bild för att hamna direkt på receptsidan (med härliga steg-för-steg-bilder). Hem och baka bullar nu! Det är en uppmaning.

bullar

kanelkladdkaka

Gilla inlägget på Facebook

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*

Kommentarer till detta inlägg


Svara Skrivet av: Teija Einarson 2015-10-16 14:18 Måste testa kladdkakan!!
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665