Sankta lucia och tredje advent

fredag 11 december, 2015 @ 11:48
1
Hej alla glada!

På söndag är det både Lucia och tredje advent, och ni vet väl vad man säger? Denna dag ska vara inledningen på julfirandet (jag har dock fuskat lite och tjuvstartat…)!

Kort om Lucia för att bjussa på fredagslektion i allmänbildning:

Lucia är en högtid vi har firat väldigt länge och 13e december bör alla julförberedelser vara klara. Högtiden har sitt ursprung i Kristendomen och förr i tiden trodde man att Lucianatten var farlig och full av övernaturligheter. Luciafirandet kommer från första början från Sicilien där skyddshelgonet Sankta Lucia dog på 300-talet.
Det moderna sättet att fira Lucia på i Sverige är Luciatåg med julsånger och en fika beståendes av glögg och pepparkakor. Förr i tiden var det däremot annorlunda, då man var rädd för övernaturliga makter som skulle vara extra aktiva denna natt och man stannade inomhus. Natten kallades för ”årets längsta natt” då man helst inte skulle gå och lägga sig utan vara uppe och vaka.

Nog om detta nu, jag tänkte istället bjuda på ännu mer inspiration inför luciahelgen!
Spana in dessa bilder på pepparkakor och var lite kreativ. Det blir min utmaning till er i helgen, var lite extra kreativa! Det mår man bra av :)

L6

L7

L5

L2

L3

L8

L4

L9

L1


Bildkällor: coollage.se, webkitchen.com, buzzfeed.com, hildashem.se, bloglovin.com, recipetineats.com, evermine.com

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*

Kommentarer till detta inlägg


Svara Skrivet av: Teija Einarson 2015-12-18 12:44 Skulle haft din experthjälp vid byggande av årets pepparkakshus - ser ut som ett fallfärdigt ruckel 😱