Mellan raderna

Inredningstrender 2016

torsdag 21 januari, 2016 @ 15:34
0
Har du skaffat ny bostad eller känner du bara för att göra om lite där hemma? Egentligen spelar det ingen roll om du bara är nyfiken på att veta vilka trender som råder eller om du är mitt uppe i en renovering – här ska det bjudas på inspiration till alla som vill ha lite koll på vad som förutspås bli (eller fortsätta vara) stora trender under 2016!

1. Lugnande färgskala
Medan somliga gör en inre detox gör andra en inrednings-detox. Det innebär kort och gott att du skalar av lite i hemmet. Plocka bort sådant som känns plottrigt och skrikigt och låt ljusa, behagliga färger skapa lugn och balans. Förslagsvis kan du göra en inrednings-detox i sovrummet där man gärna vill få till behaglig känsla för bästa möjliga återhämtning.
inred1

Bildkälla

2. Varma metaller
Mixa och matcha toner av guld, koppar, mässing och roséguld för att få till en elegant och varm känsla. Med metalliska nyanser kan du få till en lyxig känsla utan att lägga många kronor på inredning. DIY-tips: Det finns fina målarfärger i hobbybutikerna anpassat för glas eller andra material så att du själv kan måla gamla glasflaskor och förvandla dem till trendiga ljusstakar!
inred2

Bildkälla

3. Råa material
Om du inte vill inreda ett helt rum i kalksten så är det minst lika fint att bara ha små detaljer i naturliga material. Det är härligt att jobba kreativt med kontraster! Testa att bryta av din mjuka inredning med en detalj i betong eller obehandlat trä.
inred3

Bildkälla

4. Personligt med unika föremål
Låt ditt hem få spegla dig som person. Var inte rädd för att leka med färger och former, mönster och texturer. Nu är det trendigare än någonsin att jobba med unika föremål i hemmet. Tänk så långt ifrån Ikeas MALM-serie som du bara kan och leta mer fynd på aktioner och i mormors gamla vindsförråd. Kanske hittar du en ball lampskärm eller en antik gammal väggklocka att hänga upp.
inred4

Bildkälla

5. Hemtrevliga badrum
Hur härligt är det inte att komma hem till någon som har lagt energi på att inreda badrummet? Gör det du med! Låt badrummet bli ditt projekt 2016. Istället för att bara låta badrummet vara en förnödenhet, låt det vara ett trivsamt ställe där du mår bra av att vara. Du spenderar ändå ganska mycket tid i badrummet (förmodligen både morgon och kväll varje dag i ditt liv).
inred5

Bildkälla

6. Mönster som tar för sig
Våga använda stora mönster och texturer som sticker ut. Storblommiga tapeter och mattor med bohemiska mönster lyfter vilket rum som helst. Om du inte är särskilt bohemiskt lagd funkar det minst lika bra med grafiska mönster. Och för dig som vågar lite mer: Testa mönstrade golv! Det är superhett och funkar lika bra på trä som på kakel.
inred6

Bildkälla

7. På en piedestal
Det är alltid härligt att fylla hemmet med grönska, och vad passar då bättre än en piedestal för ändamålet? Det finns enkla med plats för endast en växt, och så finns det flera med olika nivåer på piedestalerna. Hur läckert som helst! Själv är jag sugen på en stilren i koppar…
inred7

Bildkälla

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*