Mellan raderna

Mors Dag

torsdag 25 maj, 2017 @ 00:00
0
Visste du att...

Seden att fira Mors Dag började som så mycket annat i Amerika. År 1905 bestämde sig Anna Jarvis från Philadelphia att hedra sin bortgångna mor på årsdagen av dennes död, och den 10 maj 1908 hölls en gudstjänst med fokus på fjärde budskapet och moderskärlek. Anna som själv prydde kyrkan delade även ut vita nejlikor till alla kyrkobesökare som hade varit moderns favoritblomma genom livet.

Dagen blev snabbt populär och seden spreds snabbt över resten av USA och år 1914 blev det en officiell helgdag i landet. Storbritannien var inte sena att ta till sig trenden att fira Mors Dag och Skandinavien följde kort därefter.

Mors Dag firades första gången i Sverige år 1919 och det var en kvinna vid namn Cecilia Bååth-Holmberg som tog initiativet att Mors Dag även skulle firas hos oss. Följande år gavs det ut en skrift, ”Anvisningar till firandet av Mors Dag”, en slags instruktionsbok där man kunde läsa hur bäst man skulle fira dagen, dock så dröjde det faktiskt flera decennier innan dagen blev allmänt firad av den svenska befolkningen.


Gåvor för alla mammor
Glöm inte mamma på söndag!

Överraska mamma med en tidningsprenumeration på Mors Dag den 28 maj och ge henne många timmars glädje! Vi har samlat ihop ett stort utbud av utvalda tidningsprenumerationer till Mors Dag från 79 kr och vi hoppas du hittar något bra till just din mamma.

Hos oss hittar du prenumerationer på tidningar som uppskattas av mammor i alla åldrar och med olika intressen, som t.ex. Allers, Året Runt, Hemmets Journal, Må Bra, Elle, Mama och Residence.

Behöver du hjälp att hitta en tidningsprenumeration som passar? Med vår populära gåvoguide får du förslag baserat på mottagarens kön (välj ”hen” om det kvittar), ålder och personlighet och vi guidar dig till den perfekta presenten.

Gör din beställning på sajten, du skapar enkelt ett personligt gratulationskort direkt efter beställning. Skriv ut eller maila direkt till mottagaren. Ändå osäker? Köp ett presentkort där mottagaren väljer en tidningsprenumeration själv.

Så glöm inte mamma på söndag, ge henne en tidningsprenumeration på Mors Dag >>
Gilla inlägget på Facebook

Vilken tidning kommer du läsa i sommar?

torsdag 11 maj, 2017 @ 07:00
0
Sommarläsning

Stekheta erbjudanden på våra favoriter!

Vi vill vara ute i god tid till semestern och därför har vi tagit fram tidningsprenumerationer till stekheta sommarpriser. Till och med den 18 maj har vi tagit fram sommarerbjudanden på våra bästsäljare och hos oss kan du hitta nya eller gamla sommarfavoriter att avnjuta i hängmattan, på stranden eller under regniga sommardagar – Eller varför inte ge bort en prenumeration på en tidning till någon som du tycker om.

Sommaren närmar sig med stormsteg (vilket i skrivande stund känns otroligt långt borta om man tittar ut genom Tidningskungens kontorsfönster och möts av en kaskad av blötsnö), och därmed en skön och välbehövlig semester…..Yay!

Semester förknippas ju ofta med sol och bad, kanske på en saltstänkt strand någonstans i medelhavet, eller kanske lata dagar i hängmattan under favoritträdet på landstället. Att få rå om sig själv, varva ner, bara vara och äntligen få tid till att göra det man längtat efter.

Vi på Tidningskungen är själva riktigt bra på att ta det lugnt när vi har semester och självklart gör vi det med någon av våra favorittidningar, tidningar som passar i alla lägen, i sol som regn, i Sverige eller utomlands. Därför tänkte vi redan nu i god tid, dela med oss av några av våra sommarfavoriter och förhoppningsvis inspirera alla er andra med en skön sommarläsning.

Tidningsprenumerationer till stekheta kampanjpriser >>

Gilla inlägget på Facebook
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665