Mellan raderna

Och himlen därtill

onsdag 29 oktober, 2014 @ 16:46
2
Jag har länge velat besöka Restaurang Himlen som ligger på våning 25 i Skrapan på Götgatan. Av någon anledning har det aldrig riktigt blivit av, kanske för att det inte känns som en plats för en spontan tisdagsmiddag utan snarare en mer välplanerad fredagsdejt. Men hur som helst så var det dags igår kände jag!

Jag vet inte riktigt vilket betyg jag ska ge… Restaurangen var väldigt mysig och bara utsikten är värt ett besök. Maten var god men inte så man trillade av stolen god. Jag skulle säga att om man bor i Stockholm borde man absolut gå dit minst en gång i livet i alla fall, men jag kommer nog inte bli stammis. Däremot fanns det en väldigt trevlig bar ytterligare några våningar upp med panoramafönster. Dit vill jag gå tillbaka med mina vänner och dricka drinkar någon kväll!

Ett extra plus till Himlens fantastiska sommelier som hade stenkoll på sina viner och berättade små historier bakom vinerna och maten. Hon hade ett genuint intresse och var riktigt trevlig!


HImlen


utsikt
Gilla inlägget på Facebook

Tapastips!

tisdag 28 oktober, 2014 @ 17:01
4
Nu blir det mycket matrelaterade inlägg känner jag, men det kanske helt enkelt får bli veckans tema. Mat-vecka på bloggen! Det måste ändå vara ett av mina favoritämnen att skriva om så det känns passande.
Hur som helst tänkte jag skriva några rader om Boquerian som ligger i Moodgallerian! Igår blev det en rätt spontan middag där och jag insåg att det var tredje besöket för min del inom loppet av en vecka. Jag brukar gilla att testa nya ställen men nu har det blivit lite av ett stammishak för mig.
På Boqueria äter och dricker man spanskt, det är tapas och goda röda viner som står på menyn. Det är skön atmosfär, god mat och priset på notan är överenskomligt. Är man två personer som går dit skulle jag säga att man blir mätt på 6 tapasrätter, alltså ca 3 st var. Allra trevligast är om man delar på allt man beställer in.

Mina 6 favoriter från menyn:
Pimientos De Padron – små gröna friterade paprikor
Papas Fritas – stekt potatis
Rödbetor, Getost, Hasselnötter – precis vad det låter som
Salt & Pepper Squid – riktigt goda friterade bläckfiskringar
Tonfisk Tataki – tonfisk som smälter i munnen
Croquetas – friterade kroketter med Pata Negra

Sist drack jag ett gott rött vin till som hette 2013 Finca Resalso, Emilio Moro, Ribera Del Due.

Så om ni har vägarna förbi Moodgallerian och ska äta middag, kolla in Boquerian!

boquerian


boquerian1

Gilla inlägget på Facebook

Söndagsmiddag

söndag 26 oktober, 2014 @ 22:35
2
Hej! Hoppas alla har haft en riktigt skön helg. Jag har varit ute i skärgården hela helgen och tagit det superlugnt.

Ikväll när jag skulle laga middag hade jag ingen inspiration alls och var lite för trött för att hitta på något kreativt som jag annars gärna gör. Som tur var hittade jag ett nummer av Allt om Mat i handväskan som vi fick på MTG Radios lunchevent i förra veckan. Allt om Mat har för övrigt alltid väldigt vällagade och goda recept!
I ett uppslag hittade jag ett snabbt och smidigt recept på små köttfärspiroger (gjorda av färdig pizzadeg!) och krispig sallad med äpple. Superenkelt och väldigt gott blev det!

recept1


recept2


recept3


recept4


recept5

Gilla inlägget på Facebook

Mitt första inlägg, Felix första intervju

fredag 24 oktober, 2014 @ 16:47
0
Felix Kjellberg – ett helt vanligt svenskt namn som jag inte riktigt kände till om jag ska vara ärlig. Intresset väcktes när jag fick höra att han har fler prenumeranter på Youtube än Beyoncé och Barack Obama har tillsammans. Han är allra störst i världen, fast på Youtube.
Felix är mest känd under namnet ”Pewdiepie”, han kommenterar datorspel och lägger upp videoklipp från sitt eget spelande. Det låter verkligen inte som något som kan locka till 6 miljarder visningar och 30 miljoner trogna prenumeranter, men jodå och jag börjar förstå varför.
”Pewdiepie” är väldigt komisk i sina uttryck och det är svårt att inte dra på smilbanden när han sätter igång med att kommentera sitt spelande. Jag vet inte vad det är, men det är rätt underhållande. Jag kom på mig själv med att se klipp efter klipp och jag ville egentligen bara få ett litet hum om hur han kan vara så känd. 30 miljoner prenumeranter… det är ändå rätt ofattbart. Självklart blir man lite imponerad och vill veta mer.

Tidningen ICON som jag tidigare nämnde har lyckats med det omöjliga; en ordentlig intervju med Felix Kjellberg. Många tidningar och magasin världen över har försökt få till en intervju men utan vidare resultat. Jag vet inte varför Felix är så svårflirtad och dessutom arbetar helt på egen hand, men självklart gör det honom lite mer spännande för omvärlden.
I intervjun talar han ut om sitt liv, hur han använder sitt spelande och sin makt samt hur han reagerar på kritiken från sina följare. I och med denna intervju har ett flertal internationella magasin uppmärksammat ICON och citerat deras omtalade intervju med Youtubefenomenet ”Pewdiepie”. Ett rejält uppsving både för tidningen och för Felix, trots att han inte direkt behöver mer marknadsföring utan verkar klara sig galant på egen hand.

Felix Kjellberg1


Felix Kjellberg2


bilder från: www.iconmagazine.se

Gilla inlägget på Facebook
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665