Mellan raderna

Välkommen 2016!

fredag 08 januari, 2016 @ 14:45
1
Det känns fortfarande ovant att skriva 2016 istället för 2015 på tangentbordet, jag vet med mig att jag brukar ha problem första månaderna att få till den där sista siffran rätt när fingrarnas muskelminne har kvar fjolåret i sig. Men ett nytt år är här och klyschigt nog följer nya möjligheter, utmaningar och lärdomar! Jag älskar känslan av att få starta på ett helt nytt ark, det är nästan lite som att man inbillar sig att man har en chans att förändra precis allt i världen så fort fyrverkerierna har lugnat sig och ett nytt år breddat ut sig framför fötterna.

När ett nytt år startar är det många som både med och utan nyårslöften skaffar sig lite nya rutiner i vardagen och gör små ändringar i sitt liv. Somliga gör det medvetet medan andra nog gör det som en följd av känslan att det är något nytt på gång.
Jag har många vänner som alltid lovar sig själva att börja träna mer regelbundet, äta nyttigare, resa mer, laga mer mat från grunden och så vidare. Oavsett vad DU har tänkt bjuda dig själv på 2016 så kan jag rekommendera några favorittitlar till tidningssamlingen som kanske är det där lilla fröet till inspiration du behöver för att väcka liv i dina gamla träningsskor eller kastruller.

Lantliv – här hittar du vårt grymma erbjudande!
Allt i Hemmet - här hittar du vårt grymma erbjudande!
Hembakat - här hittar du vårt grymma erbjudande!
Sköna Hem - här hittar du vårt grymma erbjudande!
ELLE - här hittar du vårt grymma erbjudande!

God fortsättning!

rekommendationer


Gilla inlägget på Facebook

Kan ni förstå att det är julafton imorgon?

onsdag 23 december, 2015 @ 14:33
0
Jag tycker att den relativt höga temperaturen och de gröna gräsmattorna i Humlegården bredvid kontoret suddar ut all form av julkänsla jag möjligtvis hunnit känna under december. Vart är snön? Eller i alla fall frosten? Jag gillar ju när det gnisslar under skorna av nysnön och när kylan försöker tränga sig innanför ytterkläderna så att man kan bära lager på lager (nu svettas man nästan på vägen till bussen i sin tjocka vinterjacka).
Jag vill absolut inte klaga! Jag tycker det är mysigt med julen ändå. Jag känner bara innerst inne att den där vita julen hade varit så himla fin!

Jag har faktiskt för första året jag kan minnas hunnit handla alla julklappar innan den 23e december. Jag är så stolt över min framförhållning trots att det varit mycket på jobbet.
Nu ser jag fram emot några dagars julledighet med familj och vänner! Det ska bli skönt att få koppla av och förbereda inför 2016.

Alla vi på Tidningskungen önskar er en riktigt god jul!

TK jul
Gilla inlägget på Facebook

Sankta lucia och tredje advent

fredag 11 december, 2015 @ 11:48
1
Hej alla glada!

På söndag är det både Lucia och tredje advent, och ni vet väl vad man säger? Denna dag ska vara inledningen på julfirandet (jag har dock fuskat lite och tjuvstartat…)!

Kort om Lucia för att bjussa på fredagslektion i allmänbildning:

Lucia är en högtid vi har firat väldigt länge och 13e december bör alla julförberedelser vara klara. Högtiden har sitt ursprung i Kristendomen och förr i tiden trodde man att Lucianatten var farlig och full av övernaturligheter. Luciafirandet kommer från första början från Sicilien där skyddshelgonet Sankta Lucia dog på 300-talet.
Det moderna sättet att fira Lucia på i Sverige är Luciatåg med julsånger och en fika beståendes av glögg och pepparkakor. Förr i tiden var det däremot annorlunda, då man var rädd för övernaturliga makter som skulle vara extra aktiva denna natt och man stannade inomhus. Natten kallades för ”årets längsta natt” då man helst inte skulle gå och lägga sig utan vara uppe och vaka.

Nog om detta nu, jag tänkte istället bjuda på ännu mer inspiration inför luciahelgen!
Spana in dessa bilder på pepparkakor och var lite kreativ. Det blir min utmaning till er i helgen, var lite extra kreativa! Det mår man bra av :)

L6

L7

L5

L2

L3

L8

L4

L9

L1


Bildkällor: coollage.se, webkitchen.com, buzzfeed.com, hildashem.se, bloglovin.com, recipetineats.com, evermine.com
Gilla inlägget på Facebook

När vi närmar oss jul…

måndag 30 november, 2015 @ 10:50
1
"… blir vi alla som barn igen. Tänk snart är den här, vår underbara högtid!”

Jag kan inte riktigt förstå att det redan är första december imorgon. Igår njöt jag till fullo av första advent och tog i från tårna för att fylla min lägenhet med doft av glögg och lussekatter. Jag fyllde skålar med juleskum, polkakäppar, pepparkakor och nötter. Första adventsljuset tändes och ”The Holiday” gick på TV (en av världens mysigaste julfilmer om du frågar mig). En söndag helt i min smak, och jag längtar redan efter nästa!

Det härliga med julen är att den går att göra stämningsfull oavsett tycke och smak. För många är julen förknippad med pampiga dekorationer, glittriga girlanger och prylar i överflöd. Men det går att göra det mysigt på så många fler sätt! Jag tänkte tipsa om hur man får till en modern, minimalistisk och enkel julstämning, helt utan att kompromissa med vare sig mysfaktor eller stämning.

Inspireras av dessa 11 bilder för att få till en modern touch på december!

jul4

jul8

jul11

jul6

jul1

jul2

jul7

jul3

jul5

jul10

jul9

winter


Bildkällor:
style-files.com, decordots.com, annixen.blogspot.se, lestroischouettes.tumblr.com

Gilla inlägget på Facebook

Du måste planera in roliga saker.

onsdag 18 november, 2015 @ 16:49
0
Det enda man vill göra efter jobbet denna årstid är att gå hem, krypa upp i soffan och sedan slötitta på valfri populär tv-serie resten av kvällen. Fällan är just denna, att mörkret lurar vårt omedvetna att tro att det är sen kväll. Under sommarhalvåret vill man jämt hitta på saker, man planerar in grejer nästan varje kväll och livet känns lekande lätt. Egentligen är det inte svårare än att göra detsamma under vinterhalvåret om man bara vill. Se till att planera ett par saker i veckan som du vet ger dig energi och glädje. Förra veckan hann jag med invigningen av Mall of Scandinavia, jag såg filmen Mustang under Stockholms filmfestival och jag var på Friends Arena och tittade på Sverige-Danmark i lördags! En riktig toppenvecka med massor av aktiviteter (ni måste se den turkiska filmen Mustang! Riktigt sevärd).

Kommande veckor har jag planerat in att gå på bio med en tjejkompis, träna med en annan tjejkompis, julpyssel med jobbet och hemmakväll med julbak då jag ska göra egen glögg, fixa julgodis och annat gott inför december! Att ha grejer att se fram emot boostar vårt humör och vi känner oss piggare och gladare.

Tips på saker att planera in i november:
- Fixa höstmys hemma! Köp ett par nya snygga kuddar, en mysig filt och lite ljuslyktor så fixar du mysig höststämning på ett kick.
- Gå på bio! Passar perfekt att gömma sig i en mörk biosalong när regnet duggar utanför. Just nu skulle jag rekommendera senaste Bondfilmen Spectre som nyligen haft premiär, sista delen av Hunger Games, komedin The Intern eller säsongs hyllade svenska film En underbar jävla jul.
- Träna tillsammans! Boka in ett träningspass med en kompis. Det är mycket roligare att gå på BodyPump eller en spinningklass om du har trevligt sällskap.
- Laga nåt gott! Om du redan är trött på att laga höstmat och mentalt redan börjat med julförberedelserna så finns det massor av gott julgodis att börja pyssla med. Lovar att kollegorna blir överlyckliga om du tar med dig lite till jobbet dagen efter (hos oss kan man vinna pris för årets anställd!).

Dagens tips
blir dessa fina hasselnötstryfflar som ELLE Mat & Vin tipsar om! Klicka på bilden för att komma direkt till receptet.
julgodis


Gilla inlägget på Facebook

Bus eller godis?

torsdag 29 oktober, 2015 @ 14:44
0
I helgen kommer min älskade lillasyster hem till mig! Vi ska gå på bio, äta nåt gott och bara mysa. Hon är 7 år så jag tänkte dessutom att vi ska gå förbi Panduro en sväng och köpa lite halloweenpyssel! Det bästa jag visste som barn var allt fix inför festliga helger. Även i vuxen ålder är det rätt roligt och nästan terapeutiskt att pyssla med något kreativt. Min största inspirationskälla är och förblir Pinterest när jag ska fixa hemma. Kolla in nedan bilder jag hittat där för enkla halloween-tips.

Svarta fladdermöss i papper
Gör en mall av en bit papper genom att rita en halv fladdermus mot innerkanten av ett vikt papper som du sedan klipper ut. Använd denna mall mot svarta pappersark och klipp ut så många som du önskar. Sätt upp dessa och vinkla ut vingarna så ser det ut som att du har en härlig svärm av fladdermöss i ditt hem.

Pimpad pumpa
Köp en pumpa i valfri storlek (enklare att skära pumpan om den är storleken större), använd en kniv och en borrmaskin och skär ut ett fint mönster eller figur och borra sedan mängder av små hål intill figuren. Det blir ett väldigt mysigt sken och den ser genast mer proffsig ut än den klassiska pumpan med ögon, näsa och mun. Pumpan på bilden är dessutom vitmålad om man känner för det.

Halloweenpumpor av äpplen
Dela ett äpple på mitten och doppa det i orange färg. Stämpla mot ett papper och rita en grön stjälk och ansikten så kan du eller barnen enkelt och snabbt måla mängder av halloweenpumpor till eventuella kort eller teckningar inför halloween.

Halloweengodis som ser ut som maskar
Köp ett paket Jello, gelatin och sugrör. Följ instruktionerna på förpackningen och häll sedan jellon över en bunt sugrör du satt ihop med en gummisnodd i ett glas eller förpackning. För att få ut ”maskarna” kan du antingen trycka ut dom eller hålla sugrören över varmt vatten så kommer de lossna och glida ut av sig självt.

Have fun!

Halloween
Gilla inlägget på Facebook

Kalkonbourguignon

fredag 23 oktober, 2015 @ 15:08
0
När hösten kommer blir jag jämt sugen på att stå i köket och laga mustiga höstgrytor och testa nya recept. Under sommarmånaderna är det lite som att mitt matintresse avtar, för att sedan väckas till liv igen när det är mörkt och kyligt ute och kroppen skriker efter varm och hemlagad mat. Jag funderade ett par dagar om jag verkligen ska publicera mitt älskade höstrecept på en av mina favoriträtter, men kom fram till att det är väl klart jag ska göra det!

Den här rätten är perfekt att bjuda på, tar inte jättelång tid att laga och är försvinnande god. Hur bra som helst!

Jag ska först nämna att jag fann grundreceptet för några år sedan på Ingelsta kalkon men har genom åren satt min egen prägel på rätten, samt tagit bort och lagt till en hel del ingredienser.

Här kommer det:

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner & syltlök
-3-4 personer
-Servera med ris


Inköpslista:
1 kalkonbröst (ca 300-400 gram)
3 msk smör
1/2-1 gul lök
salt
svartpeppar
1-1,5 msk vetemjöl
3-4 dl rött vin
2-3 msk oxfond
1/2 köttbuljongtärning
1-2 msk tomatpuré
massor av färsk timjan
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 10 st skogschampinjoner (stek separat med smör och salt/peppar)
½ paket bacon (stek separat)
syltlök valfri mängd
vatten vid behov

Gör så här:
1. Skär köttet i mindre bitar ca 2×3 cm stora. Bryn det i kastrull med smöret. Salta och peppra.
2. Skala och skiva gula löken i lagom stora bitar och lägg i grytan med köttet. Pudra över mjölet. Rör om, häll på vin, fond och buljongtärning (ibland har jag i 1-2 deciliter vatten om den är för tjock). Tillsätt tomatpuré, timjan och vitlök.
3. Koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda ca 20 min tills kalkonköttet känns mört.
4. Dela champinjonerna och stek i smör. Salta och peppar och blanda ner i grytan. Strimla och stek baconet. Lägg sedan över baconet i grytan. Lägg sist i syltlöken.

Servera med ris och toppa med en kvist färsk timjan för att det är fint!

kalkon

Gilla inlägget på Facebook
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665