Cora

Denna tidning är på Svenska

4/5 (44 röster)

Produktbeskrivning

Ekofeminism - begreppet myntades av Francoise d´ Eaubonne och är i högsta grad aktuellt idag, men redan Fogelstadgruppen på sin tid strävade efter att leva i harmoni med jorden. Poeten Sara Falkstad skriver en krönika där hon önskar sig kunna kommunicera med markerna som när man talar med en människa.
Hos Francine Agdojalou möter odlingen konsten i syntetiska material och konsthallen Accelerator ägnar sig åt fältarbete i utställningen Experimentalfältet där du möter några av våra mest intressanta konstnärer idag!
I Arvikas skyltfönster motas mörkret bort med ljuskonst. Fotografiet, där ljus och mörker interagerar får också plats i detta nummer - allt från Annika von Hausswolff snart aktuell på Moderna Museet i Stockholm till Mary Ellen Mark, legendarisk fotograf berömd för sina bilder på stjärnorna i Hollywood men som helst arbetade dokumentärt i I Bombays slum.
Och sist men inte minst - en present till våra läsare - Anne-Marie Berglunds kulinariska äventyr samlade i en specialutgåva!

Som alltid ett välmatat nummer. Cora 63/2020 avslutar året. Missa ingenting - prenumerera!

Cora är en kulturtidskrift som utkommer med 4 nr per år sedan 2004. Vi skriver företrädesvis om kvinnor inom konst och kultur.

Land: Sverige
Språk: Svenska
Utgåvor/år: 4
Förlag: Cora
Startår: 2004
Chefredaktör: Yvonne Ihmels


500 tecken kvar

Inger Jansson,
En av landets viktigaste tidskrifter - om kvinnor inom konst och kultur!