Energiboost

onsdag 12 november, 2014 @ 15:59
2
Hej! Nu är det dags.
Vi måste börja uppladdningen med D-vitaminer, inspiration och massor av motivation inför årets mörkaste tid. Vi har nått november och framför oss har vi ganska många månader som kan upplevas rätt tunga, särskilt innan snön faller och vi plockat fram julbelysningen.
Jag kände i förra veckan att jag befann mig i någon slags pre-vinterdimma, det var en gradvis stegring sedan vi ställde om klockan och himlen helt plötsligt kändes midnattsblå dygnet runt. Sedan fick jag ett ordentligt wake up call (bokstavligt talat!) och insåg att jag behövde energiboosta för att komma tillbaka starkare, smartare och mer motiverad inför vintersäsongen. Så nu är det dags! Om ni inte blivit uppryckta ur höstdvalan än så hoppas jag att detta kan bli motiverande även för er!

Mina 4 bästa tips för att kickstarta vintern:

Granska dina rutiner

Ibland gör vi saker vi egentligen inte vill utan att veta varför. Kolla hur dina vardagsrutiner ser ut och gör lite förändringar för att få ny energi. Går du till gymmet varje onsdagsmorgon för att du alltid gjort det men svär högt varje gång väckarklockan ringer extra tidigt? Gör en förändring! Träna efter jobbet på tisdagen istället eller varför inte säga upp ditt trista gymkort och ta en danskurs eller köp ett klippkort på närmsta yogastudio istället.
Ni vet väl att forskning säger att träning kan hjälpa vid depressioner? När vi tränar frigörs massor av trevliga endorfiner som får oss må bättre på direkten.

hjärnan

Fake it ’til you make it
Har du en dålig dag? Testa att le. Det kan ta emot för att du kanske enklare kastar fram surläppen eller ser sammanbiten ut i en stressad situation. Men tvinga på dig själv ett leende ändå. På så sätt lurar du din egen hjärna och du börjar tro att du är lycklig. Det är fascinerande hur hjärnan fungerar... Det lustiga är att det verkligen fungerar! Fejka att du mår bra tills du faktiskt mår bra, det kommer hjälpa att boosta humöret trots att du klivit utanför ytterdörren och upptäckt att det spöregnar. Klistra på leendet så skiner solen snart igen.

smile

Ring en vän
När man har arbetet en lång dag och ska lämna kontoret för dagen är det kolsvart utomhus. Det är lätt hänt att man längtar hem till soffan och vill lägga sig under en varm filt och sträckkolla en serie. Det här händer mig varje vinter för att mörkret gör att jag vill kura upp mig hemma istället för att gå ut och hitta på saker efter jobbet som jag annars gör på sommaren.
Det viktiga är att man trots detta ringer den där kompisen eller sin familj och planerar in lite kvalitetstid. Att vi inte spenderat tillräckligt mycket tid med våra nära & kära är en av sakerna vi ångrar mest på dödsbädden sägs det.

vänner

Planera mera!
Det här kanske bara är jag, men jag måste alltid ha minst en rolig sak inplanerat i min kalender som jag kan se fram emot. Det kan vara en liten weekendresa, ett kul event eller en middag med mina gamla vänner för att jag ska känna mig motiverad nog att ta mig igenom vinterhalvåret. Jag har precis bokat in en liten weekend till London i december och helt plötsligt kändes kommande veckor mycket enklare att ta sig igenom trots att det börjar bli riktigt julstressigt på jobbet.

london


Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*

Kommentarer till detta inlägg


Svara Skrivet av: Teija 2014-11-13 10:01 Det är helt ok att smyga fram advents-/julbelysningen redan nu! Det lyfter humöret :-)
Svar från: Emilia Eriksson 2014-11-21 21:47 Haha så bra mamsen! Jag ska försöka övertala killen här hemma att det är dags att plocka fram julpyntet i veckan... Vi får se hur det går! =)