Att yoga

fredag 29 januari, 2016 @ 15:40
0
Det känns som att yoga börjar bli ordet på allas läppar. Visserligen finns det många svenskar som utövat yoga i många många år, och den stora yogatrenden har varit på besök förr. Men inte förrän nu verkar var och varannan svensk uppskatta denna livsstil där yogan står i fokus tillsammans med andning och meditation.
Kanske beror det på att vi lever i ett samhälle där stressen inte bara finns med oss under arbetsdagen utan också följer med oss hem. Vi lever ihop med stressen. Vi sover sked med den. Vi äter frukost med den. Vi går hand i hand på vägen till jobbet med den. Därför kanske det inte är så himla konstigt att vi upplever en sådan frihetskänsla och välbefinnande när vi sitter på yogamattan och andas in genom nästan, och andas ut våra spänningar. Efter en timmes pass känner många sig lättare, mjukare och lyckligare. Efter en enda timme.

Imorse ringde väckarklockan 06.15 och yogaväskan stod färdigpackad i hallen. Första minuterna var det tungt, riktigt jobbigt och med sömnen kvar i kroppen tvingade jag mig upp – jag visste ju att jag skulle tacka mig själv efteråt. Sagt och gjort, efter passet när jag lät mina händer mötas framför bröstkorgen och jag sakta böjde mig framåt i en lätt bugning till mig själv då viskade jag ”tack”. Tack till mig själv för att jag unnar mig den där timmens välbefinnande.

Visste du förresten att du enkelt kan träna yoga hemma med en instruktör? SATS har precis lanserat ett digitalt medlemskap där du kan träna online när du vill och var du vill. Toppen för den blyga nybörjaren som inte känner sig bekväm inför en stor grupp!

Jag avslutar med att rekommendera tidningen Yoga World som äntligen kommit ut på svenska. Jag lusläser varje nummer och tycker att precis ALLT i tidningen är intressant. Det är en personlig rekommendation, och just nu får du testa 2 nr för endast 99 kr hos oss på Tidningskungen.

YogaWorld

Skriv en kommentar

Ditt namn: * E-post: URL:
Kommentar*