- Nordens största tidningsvaruhus
- Alltid till kampanjpris
- Automatiskt avslut på tidningsprenumerationer
Med detta sagt ville jag egentligen bara tipsa om ett nyttigt och jättegott recept jag lagade i söndagskväll - Asiatiska kycklingfärsbiffar med en syrlig sallad.
Sallad:
1 Gurka
Ett par nävar Rädisor
1 dl Salta jordnötter
1 msk Socker
2 msk Fisksås
Limesaft från 1 pressad lime
Biffar:
500 g Kycklingfärs
2 msk Röd currypasta
1 Citrongräs
1 Röd chili
1 Ägg
2 msk Majsstärkelse
2 tsk Fisksås
Servera med Crème Fraiche Gourmet Ingefära & Chili
Sallad
Hacka upp gurka, rädisor och hackade jordnötter. Blanda socker, fisksås och saften från en pressad lime. Häll över vätskan över salladen och ställ in i kylen tills biffarna är klara.
Biffar
Hacka ett citrongräs fint (använd bara ca sista 8 cm av stammen), kärna ur och hacka chilin, blanda med röd currypasta, ägg, majsstärkelse och fisksås till en röra. Blanda i färsen och forma till biffar som du sedan steker i rapsolja + smör några minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Ät och njut.
PS. Tror receptet kommer från tidningen Shape Up.

Hej på er!
På söndag är det mors dag och min mamma har bokat in familjen på mysigaste restaurangen i Stockholm! Lovö Magasin heter stället och det är litet, det serveras riktig hemlagad mat och det är stort fokus på närproducerade råvaror. Atmosfären är så hemtrevlig att man tror man sitter i sitt eget hus! Det ligger ute på Färingsö men det är värt att ta sig dit för ett besök (det går bussar om man inte har bil!).
Ett tips till er som vill uppvakta mamsen lite extra så blir de flesta mammor superglada över en liten prenumeration i present. Klicka här så kommer ni direkt till vår mors dags-guide på Tidningskungen!
På söndag är det mors dag och min mamma har bokat in familjen på mysigaste restaurangen i Stockholm! Lovö Magasin heter stället och det är litet, det serveras riktig hemlagad mat och det är stort fokus på närproducerade råvaror. Atmosfären är så hemtrevlig att man tror man sitter i sitt eget hus! Det ligger ute på Färingsö men det är värt att ta sig dit för ett besök (det går bussar om man inte har bil!).

Ett tips till er som vill uppvakta mamsen lite extra så blir de flesta mammor superglada över en liten prenumeration i present. Klicka här så kommer ni direkt till vår mors dags-guide på Tidningskungen!

Det var mitt första besök på La Neta (Barnhusgatan 2, i Stockholm) och det var sådär härligt slafsigt som man ibland vill ha det. En taco kostade ca 49 kr och på två stycken blir man helt klart mätt och belåten (jag åt en Pirata och en Campechana – båda var grymma). Stället är lite som ett mexikanskt snabbmatställe men vi snackar inte Tacobar nu, här är nivån betydligt högre och atmosfären mer genuin.
Självklart avnjuts tacos bäst med en kall Sol i solen.

Är ni redo för ytterligare ett tips på vardagslyx? Jag måste säga två saker först. 1: Enklare middag går knappt att göra. 2: Godare middag blir svårt att göra enklare. Ja, ni fattar. Konklusion: Lätt och gott.
För 2 personer
4 st medium tortillas (jag använde en blandad sort med både majs och vete)
Färskost (förslagsvis Philadelphia)
Fetaost, original
Soltorkade tomater på burk
Färsk koriander
Mandelspån
Till servering
Gräddfil
Avokadoröra (Mosa 2 avokados, krydda med salt & peppar och pressa i lite lime eller citron om du har)
1. Börja med att rosta mandelspån i en torr stekpanna så att de får lite fin färg (OBS! Detta går snabbt, så håll koll så du inte bränner dem)
2. Bred på ordentligt med färskost på två st tortillabröd, smula över rikligt med fetaost, lägg på önskad mängd soltorkade tomater, hackad koriander och rostade mandelspån. Lägg över ett tortillabröd på varje bröd med fyllning och tryck ihop dem lite lätt.
3. Stek på medelhög värme i en klick smör. Osten i fyllningen ska smälta mellan bröden så att de klibbar ihop lite. Vänd en gång och lyft sedan ur din quesadilla när den fått lite färg och fyllningen smält.
4. Skär varje quesadilla i (förslagsvis) 4 bitar och servera med en god avokadoröra och/eller gräddfil.


En god vän till mig berättade för ett par månader sedan att det skulle öppna en ny mexikansk restaurang vid Odenplan. Sedan den dagen har jag längtat efter ett besök och i helgen drog jag med mig min kompis Annelie dit, det var dags. Stället heter Yuc! Och ligger på Norrtullsgatan 15. Vi drack Margaritas (utsökta) och åt lite allt möjligt från deras meny. Min starkaste rekommendation är att testa deras taquitos med koreansk råbiff och deras mjuka tacos med högrev. Och missa för guds skull inte den friterade sötpotatisen till! Ett måste. Hit vill jag gå igen, helst redan ikväll.
Mitt enda minus blir nog deras taquitos med lax, den var så stark att jag inte ens fick i mig halva.
Stället får 5 av 5 guldstjärnor för trevlig service, bra atmosfär, grymma drinkar och god mat! (Man bör boka bord för tydligen vill alla äta där just nu, kom ihåg det).

• Bästa sorten cashewnötter är de torrostade & osaltade cashewnötterna på lösvikt
• Färska dadlar (även dessa ska helst vara i lösvikt för de är godast)
• Kokosolja (Min favorit är från Renée Voltaire)
• Torkade mullbär (Jag kör ekologiska från Urtekram men vilka som helst funkar)
Dela några dadlar på mitten och plocka ur kärnan. Mixa ca en näve cashewnötter, några färska dadlar, en-två teskedar kokosolja (beroende på hur mycket kokossmak du föredrar) och en halv näve mullbär. Sedan kan du forma degen efter tyckte, lägg sedan i kylskpået så att de stelnar till (förvaras bäst i kylen).

Idag är vi ett gäng tjejer från jobbet som lyckats synka ett träningspass. Vi ska testa Sh’bam! Verkar hur kul som helst trots att undertecknad inte har någon som helst kroppskoordination. Har ni sett youtube-klippet med damen i vit t-shirt som dansar ett zumbapass till waka waka? Inte? För det skulle kunna vara jag. Här nedan kommer klippet och det är kvinnan i mitten ni ska kolla på. Men det ska bli skitkul! Man måste ju testa i alla fall.