jul
Dagar till jul: 11
Dagar till jul: 11
  • Nordens största tidningsvaruhus
  • Alltid till kampanjpris
  • Alltid automatiskt avslut
Mellan raderna

Middagstips

måndag 16 mars, 2015 @ 17:05
0
Hoppas helgen varit en fröjd. Jag vaknade i morse och var sjukt måndagspeppad med ett strålande humör! Härligt med ny vecka. Jag har massor av roliga saker inplanerade, det börjar idag med att jag ska träffa min fantastiska vän Louise som alltid ger mig massor av positiv energi.

Just ja! Jag skulle ge er ett magiskt middagstips. Det var så gott att jag vill äta det idag igen (lagades igår). Jag blev inspirerad av en lunch jag åt två dagar i rad på strandrestaurangen vid Do Brazil på St Barts. Där serverades en asiatisk glasnudelsallad med tunna råa skivor av Mahi –mahi (vit fisk) och cashewnötter. Jag hittade ett recept på nätet på en variant med honungsglaserad kyckling istället för fisk och det blev supergott. Receptet hittar ni här (klicka för att komma till receptet).

OBS! Jag har bytt ut jordnötter till cashewnötter som jag rostade lite lätt i en torr stekpanna.

Middagstips
Gilla inlägget på Facebook

Jakten på lycka

fredag 06 mars, 2015 @ 08:53
1
Jag kom hem från vår Kick-off med jobbet i hyfsat god tid igår och kände att det var helt rätt beslut att smita lite tidigare än de andra. Jag hann dessutom se en film när jag kom hem och jag skulle rekommendera er alla att kolla in ”Hector and the search for happiness” från 2014 om ni missat den! Filmen handlar om en psykolog som har fastnat lite i vardagen och vill ut i världen och ta reda på vad som gör folk lyckliga. Riktigt lyckliga och inte bara något stundens behag.

Kolla in trailern:

Gilla inlägget på Facebook

Handy-woman

torsdag 26 februari, 2015 @ 10:44
0
Nu kan jag titulera mig själv hobbyelektriker! Det som hade hänt var att stickkontakten på min plattång hade gått sönder. Jag tänkte slänga den men fick rådet att klippa av den trasiga biten och byta stickkontakt. Det lät rätt avancerat men efter lite övertalning svängde jag förbi Clas Ohlson och köpte en ny liten stickkontakt för endast 25 kronor.
Det var jättelätt att byta! Man klippte av sladden några centimeter från stickkontakten och tog bort plasten runt, sedan skruvade man upp den nya stickkontakten och satte ihop sladdarna och skruvade ihop den igen. Lätt som en plätt! Att vara händig är underskattat 2015, det är en mycket bra egenskap och jag får själv en kick av att lära mig allt från att byta däck till att laga elektronikprylar.

Jag kanske ska unna mig en ny prenumeration inom ämnet… vad tror ni om denna tidning? (klicka här!)

handyman
Gilla inlägget på Facebook

Lillördag

onsdag 25 februari, 2015 @ 16:11
0
Det har varit en intensiv vecka och plötsligt är det onsdag. Lilla lördag. Det finns olika teorier om varför det kallas för lillördag men den mest troliga är att det kommer från ordet piglördag som onsdagar kallades förr i tiden då pigorna var lediga eftersom de jobbade på den riktiga lördagen. Sedan finns det en teori om att man kallar det för lillördag för att man kommit halvvägs genom veckan och helgen snart är här. Det låter också rimligt. Jag ska passa på att göra något extra trevligt denna lillördag så ikväll blir det middag på Sushi Sho i Vasastan som tydligen ska ha riktigt bra sushi.

Ha en härlig eftermiddag!
Gilla inlägget på Facebook

Magiska Nutellabrownies

torsdag 29 januari, 2015 @ 20:42
3
Ikväll testade jag ett recept från tidningen Hembakats bloggare Linda (klicka här för att komma till receptet!).

Jag tror nästan att det här receptet tar hem priset för det enklaste jag någonsin bakat. Nutella, ägg, mjöl och salt sen in i ugnen i ca 15 minuter. Busenkelt och farligt gott!

Tips: Toppa kakan med florsocker och ringla lite nutella över.

nutellasemla

nutellabrownies

nutellabrownies
Gilla inlägget på Facebook