Forskning & Framsteg

Denna tidning är på Svenska

3.5/5 (1957 röster)

Produktbeskrivning

Forskning & Framsteg

Med en prenumeration eller ett lösnummer på Forskning & Framsteg så kommer du alltid ha något spännande att dela med dig i sociala sammanhang.

I tidningen Forskning & Framsteg läser du nämligen bland annat om rymdens gåtor, nya tekniska innovationer, historiska rön, medicinska nyheter, naturens mysterier och spännande artiklar om vår mänskliga hjärna.
Imponera på dina vänner eller njut i din ensamhet av all den kunskap som levereras till din brevlåda 10 gånger om året med de senaste upptäckterna i ett enkelt format.

Tidningen har nära kontakter med den svenska forskarvärlden, drivs utan vinstsyfte och undviker lösa spekulationer och pseudovetenskap vilket ger Forskning & Framsteg ett kvalitetssäkrat innehåll. Du behöver inte oroa dig om du själv inte är bekant med vetenskapliga termer då artiklarna skriver om stora och svåra ämnen på ett enkelt och lärorikt sätt.

Prenumerationer & Lösnummer

Hos Tidningskungen har vi ett brett utbud på prenumerationer men också lösnummer. Vill du ge bort tidningen till en vän? Ta del av samma erbjudande och ge bort Forskning & Framsteg som en gåva.

Land: Sverige
Språk: Svenska
Utgåvor/år: 10
Förlag: Forskning & Framsteg
Startår: 1966
Chefredaktör: Jonas Mattsson
Räckvidd: 31400


Vem läser tidningen?

Män: 52 %
Kvinnor: 48 %
Ålder: 40 - 70 år


500 tecken kvar

Någon,
Intressanta artiklar om allt möjligt inom forskningsvärlden. Föredrog av någon anledning detta format i jämförelse med Illustrerad Vetenskap, något med hur texter och bilder samarbetar och inte blir lika virrigt för ögonen/hjärnan kanske. Tycker kvalitén sett till innehåll verkar bra men jag är ju ingen expert. Intressant med alla intervjuer tycker jag, speciellt med filosoferna som funderade kring problemen med hur vi ser på kunskap, sanning osv. Blev ettårsprenum. :)
Björn I Ohlson,
Fullt av intressanta ämnen. Mycket bra! Kryssningarna är dessutom intressanta och väl genomförda.
Anders,
Mycket bra tidning :)
Britt Jönsson,
Mycket informativ dvs MVG
Sean Jermey,
en av det bästa forskningens tidningar jag läser. Fortsätt och släppa mer artiklar om rymd och teknik.
Tidningskungen.se,
Vi på Tidningskungen förmedlar beställningar av prenumerationer för många olika tidningar och förlag. Förlagen har i sin tur hand om utskick av tidningar, fakturor och eventuella premier. Vi hanterar inga tidnings/fakturautskick, så därför kan vi inte se eller styra över när det första numret kommer. Vänligen kontakta förlaget så kan de svara på vilket det första numret blir. Kontaktuppgifter till förlaget som ger ut tidningen finner du nedan: Forskning & Framsteg Stiftelsen Forskning & Framsteg 08-555 198 01 eva.sebring@fof.se Ha en fin dag!
Britt Schollaert,
Varför får jag ingen tidning?????
Anette Ellnér,
Jag blev väldigt arg för att folk angrep katter och tom ville förbjuda katter p ga toxiplasmos. Därför slutade jag min prenumeration. Folk glömmer allt gott katter gör. Vad skulle ni bönder göra utan katterna. Råttor och möss hade invaderat ert spannmålsförråd t ex. Ändå hör man bönder som svär över katter. Katter är renliga djur till skillnad från hundar som äter bajs och allt möjligt. Ändå har de högre status än katter. Varför? Jo för att det går att bestämma över en hund på ett annat sätt.
Nils Hansén,
En orsak till att säga upp prenumerationen är alla onödiga artiklar om rymden. Mer medicin, teknik och ekonomi. Tex. Hur mycket skattepengar har fördelats till olika grupper ! Gastric by pass op. Vad styr alla dessa op, pengar? Vad kan vi förvänta oss pga. de nya högupplösta mikroskopen? ETC.
Jonas Eriksson,
Men Fredrika dåe
Johan Lagerqvist,
Forskning & Framsteg är och förblir den klarast lysande stjärnan – för alla som vill undvika för mycket slagsida åt pseudovetenskap och den femtielfte reprisen av "Så får den nya superjumbon luft under vingarna."
Oskar Karlsson,
Nya F&F är ett lyft. Jag har läst tidningen tidigare och gillat den, men den kanske inte var toppmodern. Innehållet är lika bra som tidigare - begripligt och djupt - men nu är det snyggt också!
Lars Bæckström,
Tyvärr har FoF gått från vetenskaplig tidskrift till populärvetenskapligt annonsblad.
Tobias,
Vilken oerhört vetenskaplig premie! Säkert framställd i nära kontakt med den svenska forskarvärlden...fniss, fniss...
Claes-Erik,
Om jag prenumerar 3 nummer nu får jag då tidningne om maten? Det är den jag vill ha?
Dr Spock,
Jämrans också! Nu gjorde di körv av den söte hunden på omslaget. Undrar om Scan vill annonsera nu?
Dr Spock,
Re DrDiastema- Skäll inte, det är ju en hund på omslaget.
Dr Diastema,
Re: Andreas Vetenskapligt underbyggda artiklar? Kolla omslaget - Hemmafruarnas vansinne och Dagens pensionärer lever livet! Tala inte om Fox. Dom saknar kvalitet fullkomligt, men är ändå inte lika jönsiga som FoF.
Andreas,
Illustrerad vetenskap och Allt om vetenskap är som fox news i förhållande till BBC/Al Jazira om man jämför med FoF. I FoF är det vetenskapligt underbyggda artiklar istället för skit som man får betalt för att publicera. Trotts färre sidor är det ~5gånger så mycket text.
Birger,
Anders! Köpte nya numret. Tråkigt och tunn. Och de hade samma artikel som Allt Om Vetenskap redan haft för flera månader sedan.
Anders,
Vilket lyft! Min pappa hade Forskning & Framsteg när jag var liten. Jag minns den som korrekt men lite trist. Nu hittade jag den i Pressbyrå och vilket luft. Både intressant och snygg. Många oväntade artiklar. Rekommenderas!
Amira,
Spännande tidning med oväntade artiklar.
Stickan,
Visst är det klasskillnad Jocke. Ingen annan tidning skulle komma på rubriken "lämmeltågens tid tycks vara ´förbi" mitt under en rejäl lämmelinvasion i fjällen. Men om klasskillnad består i att ha fel - då har du rätt! En biolog kunde nog hjälpt FOF att undvika knastermen "lämmeltåg" också.
Jocke,
Måste säga att det är tydlig klasskillnad mellan FoF och andra liknande tidningar. Seriösa, väl underbyggda och långa artiklar blandat med kortare artiklar och notiser. Det märks att det är kunniga journalister som skriver. Men den kräver lite mer av sin läsare.
Masse,
Käre Teknist - vakna! Forskning innehåller numera annonser - det du kallar reklam. Tar du bort annonssidorna är både Illustrerad och Allt om V fortfarande betydligt mer innehållsrika. Båda har 80 till 90 sidor när man tagit bort reklamen. Det blir mer än 60, även om bilderna i Forskning är frimärken
Teknist,
Förvisso bara 60sidor men det är mer än Allt om/Illusterad innåhåller när man rensat bort reklamen. Dessutom mindre bilder vilket gör att mycket mer information får plats. Nej enda rimliga är att omdömena på denna tidning är köpta.
Masse,
Tunn blaska på drygt 60 sidor. Jämför med Illustrerad och Allt om Vetenskap som har mellan 80 och 100 sidor. Dessutom har dom två alla nyheter långt före Forskning. Den är lika trist som Skatteverkets hemsida.
Oscar K.,
Wow! Den här kan jag verkligen rekommendera. Jag restade 2 nr för 49 kr och nu har jag tecknat mig för ett helt år. Jag gillar att de skriver om den senaste forskningen inom historia, astronomi, psykologi och medicin.
Anette,
Har hört att den kommer ut med ny chefredaktör snart. Spännande att se hur den utvecklas. Underhållande och för oss som vill veta mer....
Andreas,
5ggr så mycket läsning som ill.vet. och a.o.v. EXTREMT prisvärd även om den är dyrare än dom andra tidningarna. Tyvär ganska okänd.