Axess

Denna tidning är på Svenska

4/5 (224 röster)

Produktbeskrivning

Axess är ett kultur- och samhällsmagasin som tar sig an samtidens stora frågor där den allmänna mediala diskussionen slutar tar Axess Magasin sin början.
Tidningen kännetecknas av en prövande, undersökande hållning - den är öppen för olika perspektiv och positioner, resonerande mer än fastslående.

Axess strävar efter att vara en knutpunkt mellan den akademiska världen och publicistisk kultur där de kan skapa ett forum där forskare inom humaniora och samhällsvetenskap kan mötas och nå en bred publik.
Reportagen lyfter de senaste världsnyheterna med tydliga analyser vilket gör att du kan förstå och ta till dig ny information även om du själv inte har en utbildning inom ett vetenskapligt område.

Varje nummer har ett eget huvudtema och det kan röra sig om allt från populism, rasism, public service, nationalism till USA, Ryssland och geopolitik. Dessutom innehåller tidningarna intervjuer med forskare, beslutsfattare och andra som har ett inflytande över världen, recensioner och inte minst reflekterande essäer – ackompanjerade av vackra illustrationer.

Land: Sverige
Språk: Svenska
Utgåvor/år: 9
Förlag: Axess Publishing AB
Startår: 2002
Chefredaktör: PJ Anders Linder


Vem läser tidningen?

Män: 66 %
Kvinnor: 34 %
Ålder: 35 - 80 år


500 tecken kvar

C E Linn,
Som julafton varje gång den kommer i brevlådan!
Hasse,
Alltid fullmatad och upplysande. Axess är magasinet som jag inte kan vara utan!
Lisa Abramowicz,
Sveriges bästa tidskrift. Intelligenta och informerade artiklar i alla möjliga ämnen, som gardet gemensamt att de är intressanta. Uppskattar särskilt bokrecensionerna.
Anders Johansson,
Mycket bra och givande innehåll. Få tidningar kan slå Axess i kvalitet.
Anders Johansson,
En ljusglimt i dagens samhälle!
ulla westin,
Axess och Kvartal håller en hög intellektuell nivå i det annars så ödsliga svenska ökenlandskapet.
conny haraldsson,
Bra tidning.
Vladimir Dvorak,
Ett starkt brinnande ljus i det massmediala mörkret i landet.
Patrik Öbrink,
Tillsammans med Signum och Filosofisk Tidskrift den bästa tidskrift som ges ut i Sverige just nu. Innehåller perspektiv, infallsvinklar och fördjupning som är ovanlig på annat håll. Mycket hög kvalitet på innehållet. Axess är nödvändig läsning för var och en som vill kalla sig bildad.
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665