Mellan raderna

God Jul!

torsdag 14 december, 2017 @ 16:32
0
Nu är julafton alldeles runt knuten och på Tidningskungens kontor märks det tydligt! Vår julspellista ligger på repeat på Spotify, olika julfikor uppstår stup i kvarten och sist men inte minst så är julgranen självklart på plats. Julen är en spännande årstid och vi har jobbat hårt under hösten så att alla våra kunder får en så bra upplevelse som möjligt i julshoppingen.

Våra mest populära julklappar från fjolåret verkar vara heta även i år. Då snackar vi om Illustrerad Vetenskap till den vetgirige, Hemmets Journal till mamma, Bamse till barnen och Kamratposten till ungdomarna. Sen har vi såklart en lång lista på alla fler julklappstips till hela familjen. Vi har även samlat ihop våra bästa julklappar till henne, till honom, till barnen och julklappar under 100 kr – för dyrast är inte alltid bäst!

Om du inte riktigt vet vad du ska ge bort så har vi en julklappsguide. Med denna gåvoguide kan du med några enkla filter få fram passande julklappstips till de allra svåraste i din umgängeskrets.

Vi alla på Tidningskungen.se önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Julklappar
Gilla inlägget på Facebook

Mors Dag

torsdag 25 maj, 2017 @ 00:00
0
Visste du att...

Seden att fira Mors Dag började som så mycket annat i Amerika. År 1905 bestämde sig Anna Jarvis från Philadelphia att hedra sin bortgångna mor på årsdagen av dennes död, och den 10 maj 1908 hölls en gudstjänst med fokus på fjärde budskapet och moderskärlek. Anna som själv prydde kyrkan delade även ut vita nejlikor till alla kyrkobesökare som hade varit moderns favoritblomma genom livet.

Dagen blev snabbt populär och seden spreds snabbt över resten av USA och år 1914 blev det en officiell helgdag i landet. Storbritannien var inte sena att ta till sig trenden att fira Mors Dag och Skandinavien följde kort därefter.

Mors Dag firades första gången i Sverige år 1919 och det var en kvinna vid namn Cecilia Bååth-Holmberg som tog initiativet att Mors Dag även skulle firas hos oss. Följande år gavs det ut en skrift, ”Anvisningar till firandet av Mors Dag”, en slags instruktionsbok där man kunde läsa hur bäst man skulle fira dagen, dock så dröjde det faktiskt flera decennier innan dagen blev allmänt firad av den svenska befolkningen.


Gåvor för alla mammor
Glöm inte mamma på söndag!

Överraska mamma med en tidningsprenumeration på Mors Dag den 28 maj och ge henne många timmars glädje! Vi har samlat ihop ett stort utbud av utvalda tidningsprenumerationer till Mors Dag från 79 kr och vi hoppas du hittar något bra till just din mamma.

Hos oss hittar du prenumerationer på tidningar som uppskattas av mammor i alla åldrar och med olika intressen, som t.ex. Allers, Året Runt, Hemmets Journal, Må Bra, Elle, Mama och Residence.

Behöver du hjälp att hitta en tidningsprenumeration som passar? Med vår populära gåvoguide får du förslag baserat på mottagarens kön (välj ”hen” om det kvittar), ålder och personlighet och vi guidar dig till den perfekta presenten.

Gör din beställning på sajten, du skapar enkelt ett personligt gratulationskort direkt efter beställning. Skriv ut eller maila direkt till mottagaren. Ändå osäker? Köp ett presentkort där mottagaren väljer en tidningsprenumeration själv.

Så glöm inte mamma på söndag, ge henne en tidningsprenumeration på Mors Dag >>
Gilla inlägget på Facebook

Vilken tidning kommer du läsa i sommar?

torsdag 11 maj, 2017 @ 07:00
0
Sommarläsning

Stekheta erbjudanden på våra favoriter!

Vi vill vara ute i god tid till semestern och därför har vi tagit fram tidningsprenumerationer till stekheta sommarpriser. Till och med den 18 maj har vi tagit fram sommarerbjudanden på våra bästsäljare och hos oss kan du hitta nya eller gamla sommarfavoriter att avnjuta i hängmattan, på stranden eller under regniga sommardagar – Eller varför inte ge bort en prenumeration på en tidning till någon som du tycker om.

Sommaren närmar sig med stormsteg (vilket i skrivande stund känns otroligt långt borta om man tittar ut genom Tidningskungens kontorsfönster och möts av en kaskad av blötsnö), och därmed en skön och välbehövlig semester…..Yay!

Semester förknippas ju ofta med sol och bad, kanske på en saltstänkt strand någonstans i medelhavet, eller kanske lata dagar i hängmattan under favoritträdet på landstället. Att få rå om sig själv, varva ner, bara vara och äntligen få tid till att göra det man längtat efter.

Vi på Tidningskungen är själva riktigt bra på att ta det lugnt när vi har semester och självklart gör vi det med någon av våra favorittidningar, tidningar som passar i alla lägen, i sol som regn, i Sverige eller utomlands. Därför tänkte vi redan nu i god tid, dela med oss av några av våra sommarfavoriter och förhoppningsvis inspirera alla er andra med en skön sommarläsning.

Tidningsprenumerationer till stekheta kampanjpriser >>

Gilla inlägget på Facebook

Och de 5 lyckliga vinnarna är..

onsdag 19 april, 2017 @ 14:53
0
Den 17 april hade vi på Tidningskungen en tävling tillsammans med Rabble där man kunde vinna presentkort värde 299 kr hos oss. Nu är tävlingen avslutad och vinnare har korats. De fem lyckliga vinnarna av presentkort är Kenneth, Malin, Johan, Madelene och Erik! Stort grattis till alla vinnare! Hoppas att ni alla får en mysig stund med er favorittidning på er favoritplats.

Tävlingsreglerna var enkla. För att delta i tävlingen mailade man bara in en kort motivering till Rabble hur och vart man skulle vilja läsa sin favorittidning. Rabble utsåg sedan fem vinnare med de bästa motiveringarna som får ett varsitt presentkort värde 299 kr hos Tidningskungen. Nedan kan du läsa vinnarnas motiveringar som gjorde att de kunde kamma hem vinsten!

“Jag skulle vilja läsa tidningen Bamse för min treårige son som bara älskar att höra om Bamse och hans vänners äventyr innan han somnar på kvällen.” - Erik

“En Veckorevyn på en plats där solen alltid skiner, där bortglömda är vardagens stress och rutiner. Med en drink i hand och fötterna nedgrävda i sand kan tidningens fulla potential åtnjutas. Denna uppmålade bild kanske är en utopi, men presentkortet från Tidningskungen kanske mitt kan bli.” - Madelene

“Jag skulle vilja lösa korsordstidningar på min inglasade balkong, med en öl i ena handen och en katt i knät.” - Kenneth

“Min favorit bland tidningar är utan tvekan Nemi av Lisa Myhre. Helst läser jag nån stripp varje morgon i sängen innan uppstigning för att få en awesome start på dagen!” - Malin

"En prenumeration på Café, vilken fullständigt briljant idé. Sprängfylld med mode och stil, så att jag kan uppdatera min profil. Läses bäst i solen på takterassen, samtidigt som jag avnjuter favoritglassen." - Johan

Vinnare av presentkort
Gilla inlägget på Facebook

Tävla med Rabble och vinn din favorittidning!

måndag 17 april, 2017 @ 09:00
0
Nu är det tävlingsdags! Idag, måndag 17 april, har Tidningskungen.se en tävling tillsammans med Rabble där du har chans att vinna ett presentkort hos oss värde 299 kr! Totalt fem vinnare kommer utses där alla vinner varsitt presentkort. Tävlingen pågår bara idag, så skynda att delta!

För att delta i tävlingen behöver du bara följa tre enkla steg:
1. Skriv en kort motivering till hur och vart du skulle vilja läsa din favorittidning
2. Skicka din motivering till tavling@rabble.se
3. Hålla tummarna att du blir en av de fem vinnarna!

Med presentkortet kan du välja mellan fyra olika paket hos Tidningskungen.se. Välj mellan en prenumeration på en tidning, tre stycken pocketböcker, sju filmer från SF Anytime eller två ljudböcker.

Rabble.se är Nordens största samlingsplats för rabattkoder, kampanjer och andra erbjudanden hos butiker på nätet. De samlar alla rabattkoder och kampanjer hos dina favoritbutiker på sin webbsida och i sin app. Hos Rabble finns erbjudanden från hundratals olika butiker, allt från skönhet, kläder och leksaker till teknik och resor. Deras mål är att erbjuda ett enkelt och smidigt sätt för alla att handla billigare online! Rabble finns, förutom i Sverige, nu även i Norge, Danmark och Polen. Tillsammans med Tidningskungen.se har Rabble idag alltså en tävling där fem personer har chans att vinna ett presentkort värde 299 kr! Rabble kommer att utse fem vinnare och kontaktar vinnarna på mail senast 21 april 2017.

Skulle du vilja prenumerera på din favorittidning eller kanske ge bort en prenumeration i present? Delta i Tidningskungen.se och Rabbles tävling och ha chansen att vinna ett presentkort värde 299 kr!

Tävla med Rabble

Gilla inlägget på Facebook

Glad Påsk

lördag 15 april, 2017 @ 07:00
0
De flesta av oss nuförtiden nöjer oss med att umgås med nära och kära, äta härlig påskmat, gömma färgglada påskägg och ge bort fina påskpresenter utan att kanske egentligen veta var firandet kommer ifrån.

Så varför firar vi påsk egentligen?

Som så många av våra andra högtider så härstammar påsken från kristendomen och påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av Jesu Kristi lidande, död och uppståndelse. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken, vilken firas till minne av Bibelns berättelser om judarnas uttåg ur Egypten efter år av slaveri. Högtidens svenska namn kommer också från dess hebreiska namn pesach, vilket betyder "passera" eller "gå förbi" och tydligast pekar på den judiska innebörden av högtiden.

Gemensamma regler inom kristendomen för att bestämma vilken kalenderdag påskdagen infaller på anses av tradition ha uppstått vid det första konciliet i Nicaea år 325. Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844.

På senare tid har påskhögtiden för gemene man förlorat mycket av sitt religiösa innehåll och blivit en sekulariserad familjehögtid där gammal folktro, fornnordiska traditioner och kristna traditioner blandas.

Påskkärringar

Det är osäkert när påsktraditionen att barn klär ut sig till påskkärringar tog sin början i Sverige, men seden var spridd i västsvenska städer vid mitten av 1800-talet. I vissa delar av Sverige går barnen runt bland bostadshusen i kvarteret, ringer på, önskar glad påsk och överlämnar små tecknade påskkort eller påskbrev som de själva ritat. Som tack bjuds de vanligen på påskgodis, småpengar eller någon annan liten påskpresent.

I andra delar av Sverige, som t ex Dalsland, kastar man påskbrev. Dvs påskkärringarna smyger fram till vänner, grannar och släktingars hus och öppnar dörren skriker Glad Påsk och kastar in ett påskbrev som innehåller godis och kanske en påskkaka, Sedan gäller det att snabbt springa iväg så man inte blir fångad. Den som är hemma ska jaga påskkärringen. I Västsverige är påskafton den vanligaste dagen att kasta påskbrev eller gå påskkärring, medan det i övriga landet snarare är skärtorsdag.

Påskgodis

Påsken är kanske mer än någon annan högtid förknippad just med godis. Det säljs mycket godis i Sverige kring påsk, en del av det hamnar i påskägg av papp eller plast och en del lämnas till påskkärringarna.

Att godis är gott tycker ju alla men varför inte ge bort en mer spännande påskpresent i påskägget i år!
På Tidningskungen har vi massor av fina påskpresenter att fynda bland och ett tips från oss är att skriva ut ett gratulationskort från sajten att gömma i påskägget.

Glad påsk önskar vi på Tidningskungen!

Glad påsk önskar Tidningskungen

Gilla inlägget på Facebook

Alla hjärtans dag

tisdag 14 februari, 2017 @ 07:00
0
Alla hjärtans dag (eller Valentine’s Day på engelska); den mest älskade dagen av nyförälskade och den mest hatade av singlarna. Oavsett vilken kategori du tillhör tänkte vi att det kan vara kul att veta varför vi egentligen firar kärlekens dag.

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år och är en hyllning till kärlek och romantik. Det florerar en del olika versioner på internet om hur det egentligen började men det sägs att allt startade med St. Valentine. St. Valentine var en kristen romare som dog martyrdöden den 14 februari år 269 e.Kr och efterlämnade ett avskedsbrev till sin älskade signerat "Din Valentin". Det skulle i så fall vara det första valentinbrevet och sedan den tiden har 14 februari varit vigt åt kärleken. Romantiskt, eller hur?

Från början firades dagen i engelskspråkiga länder, men som med liknade firanden har den även fått stort genomslag här i Sverige. Det vanligaste är att man ger sin älskade blommor eller choklad tillsammans med ett romantiskt, handskrivet kort.

Vi uppmanar dig att fira dagen genom att sprida kärlek och vänskap till ALLA. Om det är till din partner, livslånga vän eller till en familjemedlem, gör något fint för dem idag. Kärlek kan man aldrig få för mycket av <3

PS; Behöver du tips om vad du spontant kan ge bort på själva dagen? Varför inte ge bort en tidningsprenumeration? Presenten som kvarstår när rosorna vissnat. Ta en titt på vårt stora utbud här.

heart

Gilla inlägget på Facebook
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665