- Nordens största tidningsvaruhus
- Alltid till kampanjpris
- Automatiskt avslut på tidningsprenumerationer
Svarta fladdermöss i papper
Gör en mall av en bit papper genom att rita en halv fladdermus mot innerkanten av ett vikt papper som du sedan klipper ut. Använd denna mall mot svarta pappersark och klipp ut så många som du önskar. Sätt upp dessa och vinkla ut vingarna så ser det ut som att du har en härlig svärm av fladdermöss i ditt hem.
Pimpad pumpa
Köp en pumpa i valfri storlek (enklare att skära pumpan om den är storleken större), använd en kniv och en borrmaskin och skär ut ett fint mönster eller figur och borra sedan mängder av små hål intill figuren. Det blir ett väldigt mysigt sken och den ser genast mer proffsig ut än den klassiska pumpan med ögon, näsa och mun. Pumpan på bilden är dessutom vitmålad om man känner för det.
Halloweenpumpor av äpplen
Dela ett äpple på mitten och doppa det i orange färg. Stämpla mot ett papper och rita en grön stjälk och ansikten så kan du eller barnen enkelt och snabbt måla mängder av halloweenpumpor till eventuella kort eller teckningar inför halloween.
Halloweengodis som ser ut som maskar
Köp ett paket Jello, gelatin och sugrör. Följ instruktionerna på förpackningen och häll sedan jellon över en bunt sugrör du satt ihop med en gummisnodd i ett glas eller förpackning. För att få ut ”maskarna” kan du antingen trycka ut dom eller hålla sugrören över varmt vatten så kommer de lossna och glida ut av sig självt.
Have fun!
Den här rätten är perfekt att bjuda på, tar inte jättelång tid att laga och är försvinnande god. Hur bra som helst!
Jag ska först nämna att jag fann grundreceptet för några år sedan på Ingelsta kalkon men har genom åren satt min egen prägel på rätten, samt tagit bort och lagt till en hel del ingredienser.
Här kommer det:
Kalkonbourguignon med skogschampinjoner & syltlök
-3-4 personer
-Servera med ris
Inköpslista:
1 kalkonbröst (ca 300-400 gram)
3 msk smör
1/2-1 gul lök
salt
svartpeppar
1-1,5 msk vetemjöl
3-4 dl rött vin
2-3 msk oxfond
1/2 köttbuljongtärning
1-2 msk tomatpuré
massor av färsk timjan
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 10 st skogschampinjoner (stek separat med smör och salt/peppar)
½ paket bacon (stek separat)
syltlök valfri mängd
vatten vid behov
Gör så här:
1. Skär köttet i mindre bitar ca 2×3 cm stora. Bryn det i kastrull med smöret. Salta och peppra.
2. Skala och skiva gula löken i lagom stora bitar och lägg i grytan med köttet. Pudra över mjölet. Rör om, häll på vin, fond och buljongtärning (ibland har jag i 1-2 deciliter vatten om den är för tjock). Tillsätt tomatpuré, timjan och vitlök.
3. Koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda ca 20 min tills kalkonköttet känns mört.
4. Dela champinjonerna och stek i smör. Salta och peppar och blanda ner i grytan. Strimla och stek baconet. Lägg sedan över baconet i grytan. Lägg sist i syltlöken.
Servera med ris och toppa med en kvist färsk timjan för att det är fint!
Av en lycklig slump hittade jag till Stockholm Saltrum förra veckan. Jag såg ett event på Facebook och blev nyfiken då det stod ”Avstressande Mindful Mingel-afton”, så jag tog med mig min fina kollega Pinja och gick dit. Det var verkligen en liten oas mitt i storstadspulsen. En härlig plats dit man kan gå för att ladda sina batterier och andas ut all stress, släppa alla krav och bara andas in små partiklar av salt som har en renande och läkande effekt för både kropp och själ.
Nu kanske ni undrar ”Varför salt?” Här kommer en liten förklaring:
När man sitter i saltrummet (det är som en liten saltgrotta där både tak, väggar och golv är täckta av salt) frigörs det genom en saltgenerator mikropartiklar av bergssalt som du sedan andas in, det är i så små partiklar att det blandas med luften. Saltet öppnar sedan upp luftvägar, verkar läkande, renande och är bakteriedödande. Mina soleksem lindrades efter ett besök på ca 20 minuter och det finns endast positiva effekter av saltbehandlingar. Dessutom innehåller saltet saltaerosol som innehåller negativa joner som i sin tur påverkar nervsystemet så att du sover bättre och inte känner lika mycket stress.
Man kan gå dit på saltrumsbehandling, salt- och ljusterapi, saltyoga eller meditation i saltrummet.
Just nu får alla som går dit och testar en engångsbehandling hela 30 % rabatt om ni uppger Tidningskungen! Så gå dit, säg att ni såg erbjudandet på Tidningskungens blogg och njut av lugnet. Det är ni alla väl värda.
Kram på er!
Förra veckan var jag alltså på Rhodos med min pappas sambo. Vi kände i början av september att vi behövde boka en sista minuten för att ladda batterierna och få lite avkoppling innan hösten och vintern griper tag i oss. Det var fortfarande riktigt varmt och havet var ljuvligt ljummet efter att ha blivit uppvärmt under hela sommarsäsongen.
Nu vet vi att säsongen just kring Medelhavet oftast avslutas i oktober, men det finns många andra härliga resmål att spana in inför årets härliga vinterresor. Om jag fick välja ett valfritt resmål just nu skulle det bli exotiska Samoa som ligger i Söderhavet! Kolla in tidningen Vagabonds reportage genom att klicka här! Bilderna är lånade från reportaget.
Ibland behöver man bara drömma sig bort för en liten stund, och jag har ett grymt tips till er som inte kan åka utomlands i vinter. Spana in nästa veckas inlägg så berättar jag mer om hur man kan hitta en lugn oas mitt i centrala Stockholm! Där ledorden är relax, avkoppling och välmående och dessutom till en rimlig peng.
Njut av det fina höstvädret så länge!
Inför detta inlägg blev jag nyfiken på bakgrunden till denna årliga temadag. Det visar sig att en man vid namn Kaeth Gardestedt (som var projektansvarig på Hembakningsrådet) instiftade dagen år 1999. Han tyckte vi skulle hylla det väldigt svenska och härliga bakverket med en egen dag som varje år skulle infalla den 4e oktober. Bra initiativ Kaeth!
Jag har blivit rekommenderad av min mamma att spana in en blogg som tidningen Hembakat har som heter ”Lindas bakskola”. Jag hittade två passande recept att tipsa er om dagen till ära! Det första är klassiska saftiga kanelbullar och det andra är en kanelbullekladdkaka! Hur gott lät inte det? Klicka på respektive bild för att hamna direkt på receptsidan (med härliga steg-för-steg-bilder). Hem och baka bullar nu! Det är en uppmaning.
Seglingen var ovanligt intensiv i år då vi istället för en mängd kortare race körde ett långt race på ca 2 timmar. Ibland blåste det så mycket att båtarna stod på högkant och nästan tippade över! Man fick hänga på motsatt sida och bara hoppas på det bästa. Alla klarade sig och kom tillbaka till land hyfsat torra men något adrenalinstinna.
Det blev en jättelång dag och jag var nog den som åkte hem allra först efter middagen. Somnade som en stock så fort jag kom hem. Men stort tack till mina grymma kollegor för att ni alltid är så härliga att umgås med!
Just nu är jag extra förtjust i glaskupor. Det går att hitta i bra skick på second hand för endast ett par tior. I glaskupan kan du ställa egentligen vad som helst, något som du tycker ska få en liten hedersplats på hyllan. Ett tips är snygga växter (kör plast! riktiga växter dör såklart om du stänger in dem).
Sista bilden är en av mina favoriter. Hon har tagit gamla tavelramar och sedan köpt vit lera som hon tryckt ett mönster med i tavlorna. Hemma-pysslade detaljer behöver varken vara särskilt svårt eller kostsamt, låt bara fantastin få flöda fritt och testa dig fram!