Mellan raderna

Läskande islatte!

tisdag 31 maj, 2016 @ 13:44
0
Vår härliga kollega Mikaela bjöd på en fantastiskt god islatte idag! Receptet är enkelt så testa att göra din egen redan idag:

-2 espresso (alternativt 1 dl starkt kaffe)
-2 sockerbitar
-isbitar
-mjölk

Ta ditt nybryggda kaffe och rör ner sockerbitarna. Fyll på halva muggen med krossad is eller isbitar. Toppa med valfri mängd mjölk.

Drick och njut!

islatte
Gilla inlägget på Facebook

Vårinspiration och dagdrömmar

torsdag 24 mars, 2016 @ 12:37
1
Nu är både påsken och våren här! Hela veckan har det varit så himla ruggigt och regnigt, men nu när påskhelgen inleds så lyckas solen alltid skina. Det är som att påsken är motsatsen till midsommar.

En liten bonus utöver det fina vädret är alla lediga dagar vi får i en följd. De flesta som har kontorstider jobbar halvdag idag och är lediga fram tills på tisdag. Och nästa vecka jobbar jag bara på tisdagen sedan åker jag till Paris, helgen därefter blir det Oslo och veckan därpå finns det eventuella planer att åka över till New York en sväng. Jag får vårinspiration av precis allt runt omkring mig just nu, det är lite det som gör att jag drömmer mig bort och samtidigt försöker förverkliga det mesta möjliga.

Våren är perfekt att utnyttja som en andra chans om du kände att nyår inte gav en jättebra nystart. På våren är det nya tider och framförallt ljusare tider. Våga förverkliga dina dagdrömmar och kom ihåg att inga drömmar är för stora och alla drömmar går i uppfyllelse om du sätter upp lite mål och skapar en handlingsplan.

Glad påsk på er!

vårinspiration
Gilla inlägget på Facebook

Vårens weekendresor

måndag 29 februari, 2016 @ 14:30
1
Äntligen börjar det kännas i luften att våren snart är här! För mig är våren synonymt med weekendresor, det är lite som att få gå före i kön eller se en förhandsvisning av en film. Vi vet att sommaren är runt hörnet och att det snart kommer bli varmt och skönt här med, men vi vill gärna ta oss lite sydligare i Europa och känna hur vårsolen där bränner ännu varmare och ger oss en försmak av det som komma skall, även till vardagen hemma i Sverige.

Vart ska man åka på Weekendresa då? Det känns lika svårt som att hitta ett lämpligt svar på ”hur långt är ett snöre?”. Det finns ju så oändligt många alternativ idag, resebyråerna erbjuder mängder av paketerade cityresor och avkopplande weekends utanför storstadspulsen om du vill ha ett färdigpacketerat koncept. Annars kan du såklart boka ett par flygbiljetter och bara chansa på att hitta ett bra boende på egen hand. Det sistnämnda är lite mer spännande och du kan komma undan rätt billigt, men det krävs oftast lite mer framförhållning.

Tre klassiker inom kategorin weekendresor (i Europa) är ju London, Paris och Barcelona. Jag har varit i London några gånger men aldrig i Paris eller Barcelona. Kändes som helt rätt beslut att möta våren i Paris, så dit bokade jag nyligen ett par biljetter! Jag åker i slutet av månaden och längtar efter lite miljöombyte och varmare vindar. Förhoppningsvis har körsbärsblommorna hunnit blomma ut och ramar in Paris i rosa...

Se alla våra erbjudanden på resetidningar här!

Paris

cherry blossom

Paris spring

Paris seine

Gilla inlägget på Facebook

Nutelladagen!

fredag 05 februari, 2016 @ 15:52
0
Alla pratar om Nutella idag. Fantastiskt att denna härliga nöt- och chokladkrämen har fått en egen hyllningsdag; med all rätt!

Jag tänkte bjuda på en härlig throwback till några av mina gamla Nutella-recept här från bloggen.
Till Nutellasemlorna är det endast semmelbullar, grädde och Nutella. Lätt som en plätt! Och väldigt gott.
De andra bilderna föreställer Nutellabrownies. Till dessa godbitar behöver du endast Nutella, ägg, mjöl och lite salt!

Blanda ca 375 gram Nutella med två ägg, ca 1 dl mjöl och ett par kryddmått salt! Sedan in i ugnen i ca 15 minuter.

Njut av denna härliga dag och trevlig helg!

nb1

nb2

nb4

nb5


Ursprungsreceptet kommer från Lindas bakskola!
Gilla inlägget på Facebook

Att yoga

fredag 29 januari, 2016 @ 15:40
0
Det känns som att yoga börjar bli ordet på allas läppar. Visserligen finns det många svenskar som utövat yoga i många många år, och den stora yogatrenden har varit på besök förr. Men inte förrän nu verkar var och varannan svensk uppskatta denna livsstil där yogan står i fokus tillsammans med andning och meditation.
Kanske beror det på att vi lever i ett samhälle där stressen inte bara finns med oss under arbetsdagen utan också följer med oss hem. Vi lever ihop med stressen. Vi sover sked med den. Vi äter frukost med den. Vi går hand i hand på vägen till jobbet med den. Därför kanske det inte är så himla konstigt att vi upplever en sådan frihetskänsla och välbefinnande när vi sitter på yogamattan och andas in genom nästan, och andas ut våra spänningar. Efter en timmes pass känner många sig lättare, mjukare och lyckligare. Efter en enda timme.

Imorse ringde väckarklockan 06.15 och yogaväskan stod färdigpackad i hallen. Första minuterna var det tungt, riktigt jobbigt och med sömnen kvar i kroppen tvingade jag mig upp – jag visste ju att jag skulle tacka mig själv efteråt. Sagt och gjort, efter passet när jag lät mina händer mötas framför bröstkorgen och jag sakta böjde mig framåt i en lätt bugning till mig själv då viskade jag ”tack”. Tack till mig själv för att jag unnar mig den där timmens välbefinnande.

Visste du förresten att du enkelt kan träna yoga hemma med en instruktör? SATS har precis lanserat ett digitalt medlemskap där du kan träna online när du vill och var du vill. Toppen för den blyga nybörjaren som inte känner sig bekväm inför en stor grupp!

Jag avslutar med att rekommendera tidningen Yoga World som äntligen kommit ut på svenska. Jag lusläser varje nummer och tycker att precis ALLT i tidningen är intressant. Det är en personlig rekommendation, och just nu får du testa 2 nr för endast 99 kr hos oss på Tidningskungen.

YogaWorld
Gilla inlägget på Facebook

Inredningstrender 2016

torsdag 21 januari, 2016 @ 15:34
0
Har du skaffat ny bostad eller känner du bara för att göra om lite där hemma? Egentligen spelar det ingen roll om du bara är nyfiken på att veta vilka trender som råder eller om du är mitt uppe i en renovering – här ska det bjudas på inspiration till alla som vill ha lite koll på vad som förutspås bli (eller fortsätta vara) stora trender under 2016!

1. Lugnande färgskala
Medan somliga gör en inre detox gör andra en inrednings-detox. Det innebär kort och gott att du skalar av lite i hemmet. Plocka bort sådant som känns plottrigt och skrikigt och låt ljusa, behagliga färger skapa lugn och balans. Förslagsvis kan du göra en inrednings-detox i sovrummet där man gärna vill få till behaglig känsla för bästa möjliga återhämtning.
inred1

Bildkälla

2. Varma metaller
Mixa och matcha toner av guld, koppar, mässing och roséguld för att få till en elegant och varm känsla. Med metalliska nyanser kan du få till en lyxig känsla utan att lägga många kronor på inredning. DIY-tips: Det finns fina målarfärger i hobbybutikerna anpassat för glas eller andra material så att du själv kan måla gamla glasflaskor och förvandla dem till trendiga ljusstakar!
inred2

Bildkälla

3. Råa material
Om du inte vill inreda ett helt rum i kalksten så är det minst lika fint att bara ha små detaljer i naturliga material. Det är härligt att jobba kreativt med kontraster! Testa att bryta av din mjuka inredning med en detalj i betong eller obehandlat trä.
inred3

Bildkälla

4. Personligt med unika föremål
Låt ditt hem få spegla dig som person. Var inte rädd för att leka med färger och former, mönster och texturer. Nu är det trendigare än någonsin att jobba med unika föremål i hemmet. Tänk så långt ifrån Ikeas MALM-serie som du bara kan och leta mer fynd på aktioner och i mormors gamla vindsförråd. Kanske hittar du en ball lampskärm eller en antik gammal väggklocka att hänga upp.
inred4

Bildkälla

5. Hemtrevliga badrum
Hur härligt är det inte att komma hem till någon som har lagt energi på att inreda badrummet? Gör det du med! Låt badrummet bli ditt projekt 2016. Istället för att bara låta badrummet vara en förnödenhet, låt det vara ett trivsamt ställe där du mår bra av att vara. Du spenderar ändå ganska mycket tid i badrummet (förmodligen både morgon och kväll varje dag i ditt liv).
inred5

Bildkälla

6. Mönster som tar för sig
Våga använda stora mönster och texturer som sticker ut. Storblommiga tapeter och mattor med bohemiska mönster lyfter vilket rum som helst. Om du inte är särskilt bohemiskt lagd funkar det minst lika bra med grafiska mönster. Och för dig som vågar lite mer: Testa mönstrade golv! Det är superhett och funkar lika bra på trä som på kakel.
inred6

Bildkälla

7. På en piedestal
Det är alltid härligt att fylla hemmet med grönska, och vad passar då bättre än en piedestal för ändamålet? Det finns enkla med plats för endast en växt, och så finns det flera med olika nivåer på piedestalerna. Hur läckert som helst! Själv är jag sugen på en stilren i koppar…
inred7

Bildkälla
Gilla inlägget på Facebook

Idag är det Tulpanens Dag!

fredag 15 januari, 2016 @ 10:41
0
Jag älskar verkligen att köpa hem blommor! Det känns som att hela köket skiner upp så fort det står en vas med gula, rosa eller röda tulpaner på köksbordet.
Men när man köper hem blommor finns det en stor risk att de vissnar ganska snabbt, särskilt om man inte vet exakt hur man ska ta hand om dem. Hur sköter man tulpaner då? Jo, det krävs en gnutta kärlek faktiskt. Och jag tänkte dela med mig av några husmorsknep för att se till så att din bukett håller sig fin så länge som möjligt!

1. Se till att välja en bukett som ser fin ut redan i affären och där knopparna inte slagit ut ännu. Buketten ska dessutom kännas kompakt, ingen vill fylla en vas med slappa stjälkar.

2. Fyll en vas med ganska mycket och iskallt vatten. Låt emballaget sitta kvar runt tulpanernas och snitta dem rakt av, ca 1 cm. Många tror att man ska snitta snett, men då suger tulpanerna upp för stor mängd vatten och blommorna riskerar att blomma över väldigt snabbt. Låt stå med emballage i ca en-två timmar.

3. Ta av emballaget från blommorna och plocka bort de blad som hamnar under vatten eller växer snett. ställ vasen på en sval plats, solljus och värme påverkar livslängden negativt.

4. Tulpaner växer snabbt och kan bli väldigt långa. En bra idé är att snitta en litet bit varannan dag och fylla på med nytt friskt vatten. Du kan faktiskt även ha i lite is i vattnet, det gillar tulpanerna!


Nu kan du njuta av dina fina blommor! Jag lovar att du kommer få några extra dagars hållbarhet om du följer dessa enkla skötselråd.

Trevlig helg!

tulpaner
Gilla inlägget på Facebook
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665