Mellan raderna

Middagstips

måndag 16 mars, 2015 @ 17:05
0
Hoppas helgen varit en fröjd. Jag vaknade i morse och var sjukt måndagspeppad med ett strålande humör! Härligt med ny vecka. Jag har massor av roliga saker inplanerade, det börjar idag med att jag ska träffa min fantastiska vän Louise som alltid ger mig massor av positiv energi.

Just ja! Jag skulle ge er ett magiskt middagstips. Det var så gott att jag vill äta det idag igen (lagades igår). Jag blev inspirerad av en lunch jag åt två dagar i rad på strandrestaurangen vid Do Brazil på St Barts. Där serverades en asiatisk glasnudelsallad med tunna råa skivor av Mahi –mahi (vit fisk) och cashewnötter. Jag hittade ett recept på nätet på en variant med honungsglaserad kyckling istället för fisk och det blev supergott. Receptet hittar ni här (klicka för att komma till receptet).

OBS! Jag har bytt ut jordnötter till cashewnötter som jag rostade lite lätt i en torr stekpanna.

Middagstips
Gilla inlägget på Facebook

Enkla saker är oftast svåra

tisdag 10 mars, 2015 @ 16:50
2
Har ni tänkt på en sak? Ibland verkar livets enkla saker vara helt omöjliga. Många motiverande citat handlar om att hålla fast vid saker man mår bra av och göra sig av med saker man mår dåligt av. Enkelt. Eller det borde ju vara enkelt. Ändå mår väldigt många dåligt i sina relationer men har svårt att ta sig ur. Andra har ångest över att gå till jobbet men söker inget nytt. Vi håller fast vid saker vi mår dåligt av trots att vi borde prioritera vårt välmående. Men vi kan faktiskt lägga resonemanget på en ännu enklare och mer vardaglig nivå. Det kan vara så simpelt som att din att-göra-lista aldrig blir bockad, trots att det bara står att du ska gå ut med soporna, boka en tvättid och ringa till banken. Hur lätt som helst, egentligen. Men varför är då så många människor stressade och olyckliga utan att förändra och förbättra sin situation? Det tar ju 15 minuter att diska undan efter helgen, men istället ligger man i soffan och kollar Tinder för att återigen inse att det absolut inte finns något där att hämta. Vi bygger upp en personlig backlogg av vardagssysslor och mår dåligt över att inget blir gjort. Om du skjuter upp diskandet till morgondagen (då du egentligen skulle till banken) så blir det ju bara mer och mer saker som läggs på hög och du kommer att bli stressad förr eller senare. Vad är orsaken? Har vi blivit latare? Dummare? Mer komplicerade? Eller vilken faktor ligger till grund för att människor idag sjukskriver sig mycket mer än förr? Kostnaderna för att människor sjukskriver sig av stressrelaterade skäl sägs ha ökat med miljardbelopp senaste åren. Så hur ska vi stoppa spiralen som bara spinner nedåt snabbare och snabbare för varje år som går? Vissa testar självrannsakan, åker till Indien och lär sig andas eller köper ett torp på landet. Men det måste ju finnas någon enklare lösning eftersom det så enkelt blev ett stort problem? Jag tror vi börjar med vår inställning till att vilja förbättra situationen och inte tänka som en typisk svensk att man bara gillar läget. Sista månaderna har jag lärt mig mycket om inställning och att våra tankar har obehagligt stor makt över oss. Så steg 1: Gör allt du kan för att förbättra ditt tankesätt och sluta skjut upp enkla saker - så enkelt är det. Som man bäddar får man ligga och det har varit dags att byta lakan väldigt länge nu.
Gilla inlägget på Facebook

Jakten på lycka

fredag 06 mars, 2015 @ 08:53
1
Jag kom hem från vår Kick-off med jobbet i hyfsat god tid igår och kände att det var helt rätt beslut att smita lite tidigare än de andra. Jag hann dessutom se en film när jag kom hem och jag skulle rekommendera er alla att kolla in ”Hector and the search for happiness” från 2014 om ni missat den! Filmen handlar om en psykolog som har fastnat lite i vardagen och vill ut i världen och ta reda på vad som gör folk lyckliga. Riktigt lyckliga och inte bara något stundens behag.

Kolla in trailern:

Gilla inlägget på Facebook

Bokrea

torsdag 05 mars, 2015 @ 11:45
1
Äntligen är bokrean här! Visserligen är jag en mästare på Tsundoku som jag skrev ett tidigare inlägg om i januari (det innebär att man lägger böcker på hög). För jag har en tendens att köpa en hel del böcker jag vill läsa men i slutändan tycker jag att dygnet har för få timmar och böckerna samlar damm i min bokhylla istället. Skillnaden är nog att om jag får ett ryck och tycker att jag ska köpa hem massa klassiker (läs Tolstoj och andra riktigt tunga författare…) så känns det som ett så stort projekt att börja läsa den där boken på ca 1000 sidor. Däremot fångade förlaget Sekwa mitt hjärta och uppmärksamhet för några år sedan. Det är ett förlag som ger ut fransk litteratur på svenska. Riktigt bra fransk litteratur ska tilläggas. Jag har ingen aning om vad dessa två böcker jag köpte handlar om, men jag litar till 100 % på förlaget och deras smak när det gäller att ge ut kvalitetsromaner. Vi var skapta för lycka och Mãn kommer få ligga i min handväska och vänta på att få bli lästa inom en snar framtid tänker jag.

Bokrea

Sekwa
Gilla inlägget på Facebook

Handy-woman

torsdag 26 februari, 2015 @ 10:44
0
Nu kan jag titulera mig själv hobbyelektriker! Det som hade hänt var att stickkontakten på min plattång hade gått sönder. Jag tänkte slänga den men fick rådet att klippa av den trasiga biten och byta stickkontakt. Det lät rätt avancerat men efter lite övertalning svängde jag förbi Clas Ohlson och köpte en ny liten stickkontakt för endast 25 kronor.
Det var jättelätt att byta! Man klippte av sladden några centimeter från stickkontakten och tog bort plasten runt, sedan skruvade man upp den nya stickkontakten och satte ihop sladdarna och skruvade ihop den igen. Lätt som en plätt! Att vara händig är underskattat 2015, det är en mycket bra egenskap och jag får själv en kick av att lära mig allt från att byta däck till att laga elektronikprylar.

Jag kanske ska unna mig en ny prenumeration inom ämnet… vad tror ni om denna tidning? (klicka här!)

handyman
Gilla inlägget på Facebook

Lillördag

onsdag 25 februari, 2015 @ 16:11
0
Det har varit en intensiv vecka och plötsligt är det onsdag. Lilla lördag. Det finns olika teorier om varför det kallas för lillördag men den mest troliga är att det kommer från ordet piglördag som onsdagar kallades förr i tiden då pigorna var lediga eftersom de jobbade på den riktiga lördagen. Sedan finns det en teori om att man kallar det för lillördag för att man kommit halvvägs genom veckan och helgen snart är här. Det låter också rimligt. Jag ska passa på att göra något extra trevligt denna lillördag så ikväll blir det middag på Sushi Sho i Vasastan som tydligen ska ha riktigt bra sushi.

Ha en härlig eftermiddag!
Gilla inlägget på Facebook

Magiska Nutellabrownies

torsdag 29 januari, 2015 @ 20:42
3
Ikväll testade jag ett recept från tidningen Hembakats bloggare Linda (klicka här för att komma till receptet!).

Jag tror nästan att det här receptet tar hem priset för det enklaste jag någonsin bakat. Nutella, ägg, mjöl och salt sen in i ugnen i ca 15 minuter. Busenkelt och farligt gott!

Tips: Toppa kakan med florsocker och ringla lite nutella över.

nutellasemla

nutellabrownies

nutellabrownies
Gilla inlägget på Facebook
23A1EB08-B354-43AF-8B24-310AAF3A1665